Karadeniz ile Güneydoğu kardeşliği Trabzon'da pekiştirildi

Trabzon'da Karadeniz ile Güneydoğu kardeşliği pekiştirildi.

Karadeniz ile Güneydoğu kardeşliği Trabzon'da pekiştirildi

Güneydoğu Bölgesi'ndeki illerden Trabzon’a gelen basın mensupları ile Türkiye’nin birliği-beraberliği ve kardeşliği ile ilgili Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın açıklaması düzenlendi. 


İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) “Basın Mensupları Gönül Elçisi” projesi Trabzon’da 9-12 Şubat tarihleri arasında hayata geçiyor. Proje kapsamında Batman, Kilis, Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa ve Gaziantep illerimizden 32 gazeteci Trabzon’a geldi. Kültürel gezi kapsamında gerçekleşecek etkinlikte Güneydoğu'dan gelen basın mensupları bu gün TGC’yi ziyaret ederek ilk olarak ülkemizin birliği-beraberliği ve kardeşliği noktasında ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Karadeniz ile Güneydoğu kardeşliği Trabzon'da pekiştirildi

Güney Doğu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik ile Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut ve Yönetim kurulu üyeleri, TSYD Trabzon Şube Başkanı Murat Taşkın, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Sekreteri Ergun Ata, TRT Trabzon Bölge Müdürü Sami Serdar Şişman ve Trabzonlu basın mensupları ile birlikte Türkiye’nin birliği-beraberliği ve kardeşliği ile ilgili Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın açıklaması yaptı.
Proje açılış konuşmasını yapan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanın Yusuf Turgut “Ülkemizin içinde bulunduğu durum biz gazetecilere ağır sorumluluklar yüklüyor. Bir şeyi bilmemiz gerekir, inançlar da etnik köken de ayrıştırıcı bir işleve sahip olamaz. Anadolu toprakları bin yıldır her etnik kökene, inanca, mezhep ve meşrebe kucak açmış, onları beslemiş, nesilden nesile aktarmıştır. Milli mücadelede birlikte hareket ettik, kader birliği yaptık. Kısa zaman içinde ne kadar acı yaşamış olsak da sonuç olarak bir fotoğraf ortaya çıktı ve o fotoğrafta görünen şu idi; Bölgesinde güçlü olmak isteyen, iddialı, tüm etnik ve mezhep çeşitliliği sosyal kültürel noktada büyük bir zenginlik ve kardeşliğin esası sayan ülkemize dış güçler kendilerine hizmet edecek şekilde rol biçmeye çalışıyordu. Şükretmek gerekir ki Türkiyemiz bu oyunun ve algı hareketinin kökünü kazımıştır. Bin yıldır dost olan, aynı tastan çorba içen, kız alıp veren, kültür elçiliği yapan insanlarımızın birbirlerine küs olması gibi bir şey nasıl düşünülebilir?...Bu toplantılar bize şunu hatırlatıyor, safları sıklaştırmalı ve daha sık bir araya gelmeliyiz. Bu bütünlük hiç şüphesiz, istikbale ve sonsuza uzanan dostluğun anahtarı olacaktır" dedi.
Karadeniz ile Güneydoğu kardeşliği Trabzon'da pekiştirildi

Projenin koordinatörlüğünü yapan Ahmet Külekçi ülkemizin içinde bulunduğu şu hassas süreçte bu tür etkinliklerin çok anlamlı ve değerli olduğunun altını çizerek projenin ikinci ayağında ise Trabzon’dan gazetecilerin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne ziyaret yapacaklarını ifade etti.

Yapılan konuşmalar ardından projeye emeği geçenlere plaket verilirken, toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler