Karadeniz'de ilk uygulama Trabzon'da: Git-gel dönemi sona erdi

Karadeniz'de ilk olarak Trabzon'da yapılan uygulama vatandaşları git gel derdinden kurtaracak.

Karadeniz'de ilk uygulama Trabzon'da: Git-gel dönemi sona erdi

Ortahisar Belediyesi ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü arasında vatandaşların tapu ve kadastro işlemlerinin kolaylaştırılması amacıyla daha önce imzalanan TAKBİS sistemini (Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi) tamamlayıcı olarak şimdi de Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi (TAKPAS) protokolü imzalandı.  


Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Trabzon Kadastro Müdürü Fatih Hacıhasanoğlu ve Ortahisar Tapu Müdürü Namık Şişçi'nin imzaladığı protokol ile elektronik ortamda (web servisleriyle) mimari projelerin gönderilmesi ve müdürlükte mevcut olan kağıt ortamındaki mimari projelerin belediyeye iade edilmesi suretiyle, hizmetlerin sağlıklı, hızlı ve verimli sunulması amaçlanıyor. 

Karadeniz'de ilk uygulama Trabzon'da: Git-gel dönemi sona erdi

"KARADENİZ'DE İLK BELEDİYE"

Yapılan protokollerin vatandaşların tapu ve kadastro işlemlerinde belediye ve tapu müdürlükleri arasında git-gel dönemini sona erdireceğine dikkat çeken Başkan Genç, "Tapu ve Kadastro Müdürlüğümüz ile vatandaşımızın tapu ve belediye işlemlerini daha hızlı ve kolay yapabilmesi adına 17 Kasım 2014 tarihinde imzalanmış olduğumuz TAKBİS sistemiyle Genel Müdürlüğümüz ve Belediyemiz arasındaki müşterek paylaşım işleminin biraz daha genişletilmiş kısmına dair bir protokol imzalıyoruz. Bu kapsamda büyük mutluluk ifade etmeliyim ki arşivlerini dijital ortama taşıyan ve işlemlerini dijital ortamda gerçekleştiren Karadeniz'de ilk, Türkiye'de ise beşinci belediyeyiz. Umarım peşi sıra bütün belediyelerimiz, bu işlerin daha kolay olması açısından bu protokolü ülke genelinde daha yaygın hale getirirler. Bu konuda tecrübelerimizi diğer belediyelerimizle paylaşmaya hazırız. Neyi amaçlıyoruz? Biz daha önce tapuyla ilgili vatandaşlarımızı tapu müdürlüğüne gönderip gerekli belgeyi al diyorduk. Özetle vatandaşlarımızı git-gel çilesinden kurtarmak adına TAKBİS ile tapu bilgilerine erişme imkanımız olmuştu.  Şimdi bunu daha da geliştirerek tapunun tescil ya da diğer işlemlerine esas olmak üzere yapacak olduğu projeleri incelemesi safhasına doğrudan bizim belediyemizin dijital sistemine erişerek vatandaşımızın işini kolaylaştırmış olacağız. İşlem hızı açısından vatandaşımızın çok çok lehine olacak bir protokolü imza altına almış oluyoruz. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğümüze, Bölge müdürümüz dnan Cevher Bey'e ve Tapu Müdürümüze çok çok teşekkür ediyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun diyorum." diye konuştu.  



"İŞLEMLER SANAL ORTAMDA HALLEDİLECEK"

Kadastro İl Müdürü Fatih Hacıhasanoğlu, yapılan protokolle birlikte müdürlük bünyesindeki bütün bilgilerin Ortahisar Belediyesi ile paylaşılacağını ifade ederek, "Bu protokolü yapmakla biz müdürlüğümüz bünyesindeki bütün bilgilerimizi Ortahisar Belediyesi ile paylaşıyoruz. Aynı şekilde onların da bütün bilgilerine buraya gelmeden, vatandaşı yormadan sanal ortamda ulaşmış olacağız. Burada ilk defa Karadeniz bölgesinde bir belediye ile bunu yapmamız önemli. Burada en önemli şey vatandaşımıza hizmet, kaliteyi yükseltmek ve teknik verilerden en iyi şekilde yararlanmaktır. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.



"DAHA KALİTELİ VE HIZLI HİZMET"  

Ortahisar Tapu Müdürü Namık Şişçi ise konuşmasında yapılan protokolün amacının vatandaşların işlemlerini kurumlar arasında git-gel yapmadan daha hızlı ve seri bir şekilde yapabilmelerini sağlamak olduğuna belirterek, "Kurumlar arasında vatandaşlarımıza daha  kaliteli, daha hızlı ve seri hizmet verebilmek için her iki kurum çalışanlarının da arada vatandaşı kullanmadan direk olarak işlemlerini yapabilmesi için bu protokolü imzaladık. Önceki protokollerimize ek olarak belediyede tanzim edilmiş projelerin dijital ortamda vatandaşlara yük olmadan bizim tapu müdürlüğü ekranlarına düşecek. Orada en azından sahtecilik var mı, bunda yanlış var mı gibi bu tip işlerde aklımızda soru işareti kalmadan vatandaşlarımızın işlemlerini daha pratik, daha kolay ve daha seri çözeceğiz. Çok güzel bir protokol oldu. Her iki tarafa da hayırlı olsun diyorum." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler