Karadeniz Açılım Grubu Kimdir? Bölgeye nasıl sızdı?

Bölge huzursuzluk veren açılım gurubu bölgeye sızma haritası ortaya çıktı.

Karadeniz Açılım Grubu Kimdir? Bölgeye nasıl sızdı?

Karadeniz Bölgesinde son dönemlerde eylem yaparak ismini duyurmaya çalışan PKK’nın uzantısı ‘Karadeniz Açılım Grubu’ istihbarat raporlarına göre bölgeye ilk 1998 yılında sızdığı öğrenildi. Haber61.net’in edindiği bilgiye göre; Örgüt o tarihten sonra Trabzon’da bir çok eyleme karıştı. Karadenizliler den destek bulamayan örgüt sonrasında ise Tunceli kırsalına geri çekildi.
 
2015’DE YENİDEN START ALDILAR
 
2015 yılında ise, tekrar Karadeniz bölgesine sızan örgüt bu tarihte ilk eylemini Giresun’da gerçekleştirdi. Gurubun 2015 istihbarat raporlarına göre; 3’e ayrıldığı öğrenildi. o dönem Giresun kırsalında örgütün telsiz kestirmelerinde bölgede yapacağı eylemlerin bir kısmı deşifre edildi. PKK, terör örgütü Doğu ve Güney Doğu’da Emniyet Güçleri tarafından ağır darbeler alınca bölgede ki eylemlerinin artırmak istediği bilgisine de ulaşıldı.
 
BU YIL ÖRGÜTE TAKVİYE GELDİ
 
2016 yılının Haziran ayında 11 kişilik örgüt üyelerine takviye destek geldiği öğrenilirken. Örgüt bu tarihten sonra il yapılanması olarak Trabzon 3, Rize ve Artvin Kırsalı 4, Giresun 4 Ordu kırsalı 4 olarak ayrıldığı öğrenildi. Örgüt en büyük darbeyi Erzincan’dan bölgeye gelirken aldığı öğrenildi. Özel Harekat ekipleri; 2016 yılında Erzincan kırsalında yapmış oldukları operasyonlar da bu örgüte desteğe gelen takviye teröristlere de geçit vermediler.


KARADENİZ AÇILIM GURUBUNUN BÖLGEYE SIZMA HARİTASI  

 

 
CHP KONVOYUNA SALDIRANLAR ARDAHAN’DAN GELDİ
 
Bölgeye Tunceli üzerinden sızan teröristler Pülümür, kırsalından Erzincan üzerinden Şiran’a varmalarının ardında Şiran’da gruplara ayrılmalarının ardından bölgeye giriş yaptıkları öğrenildi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapılan saldırıyı gerçekleştiren Karadeniz Açılım Grubu Artvin kanadının ise; Kars ve Ardahan üzerinden geldikleri öğrenildi.


KARADENİZ AÇILIM GURUBUNDAKİ İSİMLER 

 
ÖRGÜT TUNCELİ İLE BAĞLANTILI
 
Karadeniz’e sızan grubun oluşmasını ise; sözde PKK’nın Tunceli Sorumlusu Baran Kod adlı İsmail Aydemir’in emriyle gerçekleştiği öğrenildi. İsmail Aydemir’in ise geçtiğimiz yılın Eylül ayında Tunceli’de Güvenlik güçlerinin gerçekleştirmiş olduğu operasyonlarda 3 teröristin ile birlikte ölü olarak ele geçirildiği öğrenildi. Aydemir’in öldürülmesinin ardından Karadeniz Açılım Gurubunun intikam yemini ettiği tespit edildi.
 
Haber : Şükrü Üçüncü  
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler