Kar damlamaya başladı hedefe yine belediye oldu!

Haber61/Haber Servisi   Trabzon’da aşırı yağan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yağışın getirdiği sorunlar büyükşehir olmanın getirdiği eksiklik yada sorunların tartışmalarını da beraberinde getirdi. Suların kesilmesi konusunda belediye elektriklerin d

Kar damlamaya başladı hedefe yine belediye oldu!
Haber61/Haber Servisi
 
Trabzon’da aşırı yağan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yağışın getirdiği sorunlar büyükşehir olmanın getirdiği eksiklik yada sorunların tartışmalarını da beraberinde getirdi. Suların kesilmesi konusunda belediye elektriklerin devamlı kesilmesinden dolayı şehre elektrik dağıtım işini yapan AKSA firmasını sorumlu tutarken, AKSA da yolların kapalı olmasından dert yandı.
 
Trabzon'da şiddetli kar yağışı sonrası meydana gelen elektrik kesintileri hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Boztepe, Özkaymaklı ve Erdoğdu gibi terfili sistemle çalışan yüksek mahalleler başta olmak üzere köylerde ve ilçelerde ciddi elektrik sıkıntısı yaşanıyor. Elektrik kesintisine bağlantılı olarak gerçekleşen su kesintileri vatandaşı isyan ettiriyor. Vatandaşlar yeterince yatırım yapmadığı gerekçesiyle Çoruh AKSA Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye (ÇEDAŞ) öfke saçıyor. TİSKİ Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Tandoğan, “Tabii elektrik olmadığı zaman su veremiyoruz. Boztepe ve Erdoğdu tarafında tefrili sistem kullanıyoruz. Önümüzdeki günlerde o depolara jeneratör alıp hizmete sokmayı planlıyoruz" dedi. 
 
NENELERİMİZ ZOR DURUMDA 
 
Öte yandan CHPli Meclis Üyesi ve grup başkan vekili Cahit Erdem, belediyeyi yolları zamanında açmamakla suçladı. Cahit Erdem şunları ifade etti;  Son günlerdeki demeçlerde sadece AKSA’dan dolayı elektrik kesintilerinin yapıldığı söyleniyor. Oysaki; Sadece AKSA değil, özellikle köylerdeki yolları açamayan, ana arterleri işletemeyen belediyelerde de kabahat var. Çünkü AKSA’yı aradığınızda bize ‘yollar kapalı gidemiyoruz’ cevabını veriyorlar. Bu konuda en mağdur olan özellikle köylerdeki yaşayan yaşlı dedemiz nenemizdir. 
 
MAĞDUR BIRAKTILAR
 
Bunlar elektrik olmadığı için su motorları suyu depolara basamadığı için sular akmamaktadır. Yine köylere hizmet yapan ekmek arabaları çalışmadığı için yaşlı nenelerimiz ekmek alamamakta su ve elektrik de olmayınca bu yüzyılda şehre çok yakın olmalarına rağmen mağdur kalmaktadırlar. Şehrimizi yönetenler ilk etapta özellikle grup yollarını ve ana arterleri açmaları gerekiyordu. Özel İdare’nin kapatılmasından sonra köy isimlerini dahi bilen, bilmeyen operatörlerin yaylaya kadar yolları açmak için gönderilmelerini doğru bulmuyoruz. 
 
GÖREV KARGAŞASI 
 
Büyükşehirin Bütünşehiri’n kapsamında bulunması hizmeti aksatmıştır. Görev kargaşası yaratmıştır. İlk mecliste Büyükşehir olmamızın Trabzon’a fazla bir getirisi olmadığını ve bazı sakıncaları bulunduğunu konuşmuştum. Bugün geldiğimiz noktada büyükşehir belediye başkanımız OFG, benim söylediklerimi söylemeye başladı. Şimdi torba yasaya büyükşehir yasasının aksayan yönlerini gidermek için teklif hazırlayıp sundular. 
Bütünşehir sistemi çalışmamaktadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler