Kanuni Sultan Süleyman Trabzon'da anıldı

Kanuni Sultan Süleyman doğumunun 521. yıl dönümünde Trabzon’da anıldı. Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı tarafından Ortahisar Mahallesi Kanuni Evi önünde düzenlenen programa AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Valisi Abdil Celil

Kanuni Sultan Süleyman Trabzon'da anıldı

Kanuni Sultan Süleyman doğumunun 521. yıl dönümünde Trabzon’da anıldı.


Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı tarafından Ortahisar Mahallesi Kanuni Evi önünde düzenlenen programa AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ak Parti il Başkanı Haydar Revi, Kanuni Sultan Süleyman Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Baki, sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Trabzon Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından yapılan konuşmalarda Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman’ın devlet adamlığından övgü ile söz edildi.


Kanuni Sultan Süleyman Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Baki, bugün bile Kanuni’den öğreneceğimiz çok şey olduğunu ifade ederek, “Kanuni’nin almış olduğu eğitim bize devlet adamının nasıl yetiştirilmesi gerektiği konusunda ip uçları veriyor. Kanuni, şiir yazacak kadar Farsça ve Arapça’yı, Sırpçayı nasıl öğrenebilmiş. Bugün her okulda gençlerimizin yabancı dil dersleri var. Toplumun yüzde kaçı bir yabancı dili şiiri yazabilecek kadar öğrenebiliyor. Son 2015 yılındaki Üniversite sınavlarında 400 binden fazla gencimiz Matematikten ve kendi dili olan Türkçe’den sıfır çeken bir toplumdan bilim adamları, Piri Reisler, Mimar Sinan’lar, Fuzuli’ler Fatihler, Kanuni’ler Atatürk’ler nasıl yetişecek. Günümüz toplumlarının ve ülkemizin en önemli problemi eğitimdir. Kanuni’den sevgiyi, ve alçak gönüllülüğü öğrenmemiz gerekir” dedi.


Konuşmaların ardından Trabzon Belediyesi Mehteran Takımı bir konser verirken daha sonra törene katılanlara geleneksel Kanuni Pilavı ikram edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler