KAMUOYUNA 

Hancıoğlu Ailesi açıklama yayınladı

KAMUOYUNA 
Son günlerde, 25 yıldır işletmecisi olduğumuz ve yeni bir projeyle turizme daha modern biçimde katmayı planladığımız Sürmene Çamburnu Tesisleri konusunda oluşturulmaya çalışılan gündem nedeniyle, değerli kamuoyunun bilgilendirilmesi uygun görülmüştür. 

Bizler Hancıoğlu Ailesi olarak baba yadigarımız tesisi yıllardır işletiyoruz. Bu bölgenin bizim için manevi değeri oldukça fazladır. Planladığımız yeni yatırımla ilgili olarak yapılan değerlendirmelerin ise gerçekle ilgisi bulunmamaktadır. Çamburnu Tesisleri'mizin üst tarafında 29.09.2015 tarihli Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Uzun Devreli Gelişme Planı dahilinde başladığımız yeni tesislerin kanuni anlamda tüm izinleri alınmış, proje buna göre 21.06.2016 uygulamaya koyulmuştur. Söz konusu proje kapsamında kendi alanımızda tek bir çam ağacı kesmediğimiz gibi, sözleşmeye 1000 adet çam ağacı dikme taahhüdünü de kendimiz eklettik. Çevre düzenlemesi çalışmasında bu 1000 ağaçlık dikimi hemen gerçekleştireceğiz. 

Hazırladığımız proje detaylarıyla incelendiğinde sadece bu gölgeyi değil, belki de Türkiye'de kiralanan orman alanlarını en iyi koruyan proje olduğu görülecektir. Kiraladığımız alan içerisinde yürüttüğümüz proje, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış, 7 ayrı kurumun onayı sonucu ruhsatlanarak uygulanmaya başlanmıştır. Bölgeyle ilgili kullanılan fotoğraflarda görülen alan ise Karayolları'nın heyelan önlemi olarak traşladığı alandır.

Bölgede bir süre önce gerçekleşen orman yangınında hasar meydana gelen araziyle, bizim projemizi yürüttüğümüz arazi arasında ilgi bulunmamaktadır. Projenin temeli yangından yaklaşık 7 ay önce atılmış, olay meydana geldiğinde bölgeye sıçramaması için büyük gayret gösterilerek gerekli önlemler tarafımızdan alınmıştır. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12.Bölge Müdürlüğü Trabzon Şube Müdürlüğü'nün 10.05.2017 tarihli bilgi notunda yangının Sürmene Çamburnu Tabiat Parkı sınırlarına ulaşmadan tamamen söndürüldüğü resmi yazıyla bildirilmiştir.
Kamuoyuyla paylaşılan tüm aksi yönde beyanlara karşı bugüne kadar sessiz kalmamızın sebebi buraların gerçek sahibi olan devletimizin ilgili makamlarından yapılan açıklamaların son derece detaylı ve yeterli olmasıdır. 
Fakat buna rağmen maalesef bazı art niyetli tavırların devam ettiği tarafımızdan üzülerek görülmüştür. Milletvekili Sayın Haluk Pekşen'in kendisine durumu 5 ay önce tüm detaylarıyla açıklamamıza ve "ben böyle olduğunu bilmiyordum" ifadesini duymamıza rağmen, geçen sürede yine kamuoyunu yanıltıcı açıklamalar yapmaya devam etmesi anlaşılır gibi değildir. 

Bizler yıllardır dürüst ticaret ilkesiyle babadan kalma işlerimizi yaşatmaya çalışan, asıl iş yoğunluğu da İstanbul'da bulunan aileyiz. Doğduğumuz topraklara yatırım yapmak ve ilçemizde onlarca kişiye iş imkanı yaratmak dışında bir amacımız da yoktur. 

Gelinen aşamada hakkımızda yalan yanlış beyanlarla oluşturulmaya çalışılan gündem konusunda gerekli yasal yollara başvuracağımızın da bilinmesini isteriz. 

Bu gerçekler ışığında; süreçte bizlere olan desteklerini esirgemeyen, başta Sürmene Belediye Başkanı Sayın Rahmi Üstün olmak üzere, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının amirlerine, devlet büyüklerimize, yöre halkımıza ve Sürmeneli dostlarımıza teşekkürü bir borç biliriz. 

Kamuoyunun taktirlerine saygıyla sunulur. 

Hasan HANCI
Ali HANCI
Şemsetdin HANCI
Şükrü HANCI

İlandır

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber