Kahvehanelere yardım belediye meclisinde reddedildi

Tonya Belediye Meclisi kahvehanecilere yardım önergesini reddetti.

Kahvehanelere yardım belediye meclisinde reddedildi

Trabzon'un Tonya ilçesinde pandemi nedeniyle  kapalı olan kahvehanelere bir kereye mahsus yardım yapılması ile ilgili önerge belediye meclisi tarafından reddedildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Grubu üyeleri tarafından kahvehane sahiplerine yardım yapılması yönündeki geçen ay verilen önerge, Belediye Meclisi tarafından Plan Bütçe Komisyonuna havale edilmişti. Plan Bütçe Komisyonu üyelerinden AKP’yi iki üye önergeye ret oyu kullanırken CHP’li üye karara muhalif oy kullandı.

Plan Bütçe Komisyonunun verdiği karar Şubat ayı meclis toplantısında görüşüldü. Mecliste yapılan görüşmede, CHP’li üyeler önergenin kabulü yönünde oy kullandı. AKP’li üyeler ise önergeyi ret etti.

Edinilen bilgiye göre, Plan Bütçe Komisyonunun raporunda ve meclis kararında, belediyenin aylık ödemelerinde bütçe açığı oluştuğu, konu ile ilgili aktarılacak nakdi yardımın bulunmadığı belirtilerek şöyle denildi: “Yapılan görüşme ve araştırmalarda belediyemizin de kahveci esnafı dahil tüm esnaflara vergi ve belediyemize ait gayrimenkullerde istihdamda bulunan esnaflara kiraları durdurma ve ertelemeleri olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca hükümetimizin esnaf odaları aracılığıyla esnaflara üç ay boyunca her ay 1000 TL kira ve gider desteği programlandığı tespit edilmiştir. Bu minvalde belediyemizin sadece kahve esnafına destek vermesi olumlu görülmemiş ve nakdi yardım yapılmasının imkânı olmadığı görülmüştür.”

(Tonyahaber)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler