"Kadınlar pazarı Trabzon’a yakışır hale getirilecek"

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kadınlar Pazarı ile ilgili iddialara cevap verdi.

"Kadınlar pazarı Trabzon’a yakışır hale getirilecek"

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kadınlar Pazarı ile ilgili ortaya atılan iddialara cevap vererek "Kadınlar pazarı Trabzon’a yakışır hale getirilecek" dedi.

Konu ile ilgili olarak Trabzons Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yeniden düzenlenecek olan Kadınlar Pazarı ile ilgili basına yansıyan iddialar ve CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Koltuk’un açıklamalarına istinaden kamuoyunun doğru şekilde bilgilendirilmesi için aşağıdaki açıklamanın yapılması zarureti ortaya çıkmıştır:
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ilgili kamu kurumlarıyla birlikte Trabzon’u ismine layık hale getirmek amacıyla kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme çalışmalarına aralıksız olarak devam etmektedir. Bu kapsamda Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi de hızla sürmekte, bölgede kamulaştırma ve yıkım çalışmalarında sona yaklaşılmaktadır. Söz konusu beyan ve haberlerde konu edilen Kadınlar Pazarı da Tabakhane kentsel dönüşüm alanında bulunmaktadır ve proje çerçevesinde yıkılarak yeniden düzenlenecek, Trabzon’a yakışır hale getirilecektir.
 
Büyükşehir Belediyesinin malı olan Kadınlar Pazarında gerçekleştirilecek olan kentsel yenileme çalışmalarından ötürü kiracılarımızın sözleşmeleri yenilenmemiştir. Büyükşehir Belediyesinin kiracısı olan esnaflarımıza, sözleşmeleri yenilenmediği için yıkım çalışmaları başlayana kadar ecrimisil (işgaliye) bedellerini ödemeleri için gerekli tebligatlar yapılmıştır.


 
Kadınlar Pazarındaki esnaflarımız ecrimisil bedellerini peşin ödemeleri durumunda yüzde 35 indirimden yararlanmaktadır. Esnaflarımız bu indirimden yararlanmaları halinde önceki yıllarda ödedikleri kira ücretinden daha düşük bir ücret ile ticaretlerine devam etmektedir.
 
Bu kapsamda bölgedeki 72 esnafımızın tümünün kira sözleşmeleri yenilenmemiş ve ecrimisil uygulamasına geçilmiştir. Kadınlar Pazarında kira sözleşmesi 2 yıl önce sona eren ve ecrimisil ödeyen esnaflarımız vardır. Söz konusu haberlerde iddia edildiği gibi ecrimisil ücretini ödedikten 15 gün sonra kimse işyerinden edilmemiştir. Ayrıca CHP İlçe Başkanı Koltuk’un iddia ettiği gibi esnaflarımızdan yüksek meblağlarda işgaliye ücreti kesinlikle talep edilmemiştir.
 
Kadınlar Pazarındaki yıkım işlemleri başlayana kadar esnaflarımız kira bedelinden daha düşük olan ecrimisil ücretini belirli aralıklarla ödeyerek ticaretlerini sürdürebilmektedir. Çalışmalar başladığında da söz konusu alan boşaltılacaktır. Kadınlar Pazarının modern ve Trabzon tarihine yakışır bir şekilde yeniden yapılacaktır. Bu konuda gerekli çalışmalar ivedilikle sürdürülmektedir."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber