Kadın Gazetecilerden 8 mart dayanışması

Trabzon'da Kadın gazeteciler 8 Mart'ta bir araya geldiler.

Kadın Gazetecilerden 8 mart dayanışması

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile Trabzon‘da yerel ve ulusal basın kuruluşlarında görev yapan  kadın gazeteciler Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin öncülüğünde, Trabzon turizminin öncü kuruluşlarından biri olan Sera Lake Resort Otel’de bir araya geldiler. 

Pandemi dolayısı ile gerekli tedbirlerin alındığı buluşmaya, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Veda Küçük, TGC Genel Sekreteri Ayşegül Özdoğan Yıldırım, TGC Kadın Komisyonu Başkanı İpek Cansel Şahin, kadın gazeteciler ve buluşmanın gerçekleştiği Sera Lake Resort Otel  Genel Müdürü Önder Kaya  katıldı.

Bu önemli günde bir arada olmanın önemine değinen TGC Başkanı Ersen Veda Küçük “Toplumsal hayatımızda kadın- erkek eşitliğini ilke edinen bir anlayışın ürünü olarak ortaya çıkan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, ne yazık ki, hemen hemen her gün yaşanan kadına yönelik şiddet olaylarının ve kadınlarımızın toplumsal hayat içerisinde yaşadığı çeşitli mağduriyetlerin gölgesinde kutluyoruz. Kadınların her alanda erkeklerle eşit derecede söz sahibi olduğu toplumlara baktığımızda gelişmişlik düzeyinin ve yaşam kalitesinin yükseklerde olduğunu, kadını geriye iten toplumların ise hala gelişemediği ve asla gelişemeyeceğinin sosyolojik bir gerçek olduğunu görüyoruz.

Bu önemli günden hareketle kadınlarımıza yönelik geliştirici politikaların ve iyileştirilmelerin arttırılması, kadınlarımızın sosyal, ekonomik ve siyasal alanda daha çok söz sahibi olmaları için mücadele etmemiz gerekliliğinin bilincindeyiz. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti olarak basın sektöründe çalışan kadınlarımızın hak ettikleri yeri almaları için daha çok çalışacağımıza söz veriyoruz. Bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.” Dedi.

Öte yandan kadın gazetecilere Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ve Ortahisar Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile çeşitli hediyeler verilerek bu önemli günleri kutlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler