KA-FEM’den türkü resitali

Karadeniz Folklor ve Müzik Eğitimi Gençlik Spor Kulübü Derneği yılın ilk konserini verdi.

KA-FEM’den türkü resitali

Karadeniz Folklor ve Müzik Eğitimi Gençlik Spor Kulübü Derneği (KA-FEM) Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından düzenlenen sezonun ve yılın ilk konseri büyük beğeni topladı.

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve sunuculuğunu Dr.Canan Şengül ile Zülal Özçavdar’ın birlikte yaptığı programı şef Selda Adanur Aydın yönetti.

Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi 3.Ceza Daire Başkanı Fatih Aksoy’un yanı sıra tüm müzik dernek başkanları, yöneticileri ve koro şefleri ile çok sayıda davetlinin izlediği konserde gerek solistler ve koro, gerekse de saz ekibi performanslarıyla ayakta alkışlandı.

Muhteşem türküler seslendirildi..

Programın birinci bölümünde Anadolu’nun çeşitli yörelerinden ezgilere yer veren koro ikinci bölümde tamamen Karadeniz türküleri seslendirdi.

Birinci bölümde solist olarak Havva Melis Uzun, Havva Bayır, Eren Canbolat, Ebru Turan, Mikail Durhat, Cannur Özeren ikinci bölümde ise Cengiz Akyüz, Zeynep Kazaz, Gizem Akgün ve Ömer Özkanoğlu sahne aldılar.

Konserin birinci bölümünde zaman zaman ses düzeninde yaşanan aksaklıklar izleyicilerin canını sıksa da ikinci bölümde bu sorun konuklar arasında bulunan müzik hocaları ve şeflerin sayesinde giderildi.

Başkan babadan şef kızına plaket…

KA-FEM Derneği Başkanı Ali Adanur gecenin mimarı kızı, müzik öğretmeni, koro şefi Selda Adanur Aydın’a plaket ve çiçeğini takdim ederken “Bu akşam bu arkamda gördüğünüz gençler büyük iş başardılar. Ufak tefek hatalar oldu. Bizden kaynaklanan hataları üzerime alırım. Ses düzeninden kaynaklanan hataları almam. Aramızda bütün müzik derneklerinin başkanları, yöneticileri ve şefleri var. Hepsine teşekkür ediyorum. Ve tabi ki sizlere de. Biz gençlerimizi sokak aralarından alıp, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp topluma yararlı bireyler haline getirmeye çalışıyoruz. Müzikle tanıştırıyoruz. Sanata yönlendiriyoruz. Kültürümüzü yaşatmak, sevdirmek ve genç kuşaklara aktarmak tüm dernekler olarak en baştaki amacımızdır. Burada yaşanan küçük aksaklıklara rağmen vazgeçmeyeceğiz. İnadına türkü, inadına türkü diyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda Trabzon’a güzel bir konser salonu yapılır, ses düzeni kurulur da bizlerde bunları yaşamayız” diye konuştu.

Öte yandan tüm derneklerin konserlerini yakından takip edip sayfasında yayınlanan Trabzon’un sevilen siması Teoman Yılmaz da derneklerin konser programları için salonlara kira bedeli ödemesinin yanlış olduğunu belirterek yetkililere çağrıda bulundu. “Bu arkadaşlarımız bu şehirde bir kültüre hizmet ediyorlar. Gelin bu problemi çözün.”

KA-FEM THM Koro şefi Selda Adanur Aydın da “Bu akşam aramızda beni yetiştiren bu günlere gelmemde büyük emekleri olan hocalarım var. Onların huzurunda büyük heyecan yaşadım. Bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Plaketi babamın elinden almak ise bambaşka bir duygu benim için. Bu nedenle sevinçliyim, gururluyum ve mutluyum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber