Japon Turistler Trabzon'a çekilecek

Japon Büyükelçiliği Orta elçisi Koichiro Nakamura TTSO'yu ziyaret etti.

Japon Turistler Trabzon'a çekilecek

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, tarih ve kültür turizmine büyük ilgi duyan Japon turistleri Trabzon’a çekmek için çeşitli çalışmalar yapmayı planladıklarını söyledi.
 

Japonya Büyükelçiliği Orta Elçisi Koichiro Nakamura ve 2. Kâtip Takumi Suemitsu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ile görüştü.

Hacısalihoğlu, Trabzon’a bir dönem Japon turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini hatırlatarak, “Japonlar daha çok tarih ve kültür turizmi kapsamında dünyayı dolaşıyor. Trabzon’da da müthiş bir tarih ve kültür zenginliği bulunuyor. Ayrıca doğal güzellikler ve eko-turizm olanakları da mevcut. Japon turistlerin Trabzon’u tercih etmesini sağlamak üzere, Japonya’daki turizm acentelerini burada ağırlayabiliriz. Ayrıca Japonya’da Trabzon’u tanıtmak için çeşitli faaliyetler düzenlenebilir” dedi.

Hacısalihoğlu, Japon işadamlarını da Trabzon’da başta endüstri bölgeleri olmak üzere diğer konularda yatırım yapmaya davet ederek, oda olarak yatırımcılara her türlü yardımda bulunmaya çalıştıklarını vurguladı.

Japonya Büyükelçiliği Orta Elçisi Nakamura ise, Trabzon’un tarih, kültür ve doğa olarak çok güzel bir kent olduğunu vurgulayarak, “Büyükelçilik olarak ortak çalışmalara ve projelere her zaman açık durumdayız” diye konuştu.

Ziyarette TTSO yönetim kurulu üyeleri Tolga Avcı ve İsmail Gençcelep de hazır bulundu.

Japon Turistler Trabzon'a çekilecek

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler