İYİ Parti’den Trabzon Hal’ine ziyaret

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs Hal esnafının sorunlarını dinledi.

İYİ Parti’den Trabzon Hal’ine ziyaret

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, İl Başkanı Azmi Kuvvetli ve beraberindeki yöneticiler, Trabzon Meyve Sebze Toptancı Hali’ni ziyaret etti ve esnafların sorunlarını dinledi. Trabzon Meyve Sebze Toptancı Hali Dernek Başkanı Ercan Şılbır’ın da görüşlerinin alındığı ziyarette gündem, artan maliyetler oldu. Ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, “AK Parti iktidarının beceriksizliğinin faturasını ödeyen bir grup da meyve sebze toptancıları oldu. Artan yakıt fiyatları, enerji maliyetleri, personel giderleri meyve sebze hallerindeki esnafı da canından bezdirdi. Hal esnafı aldığı üründen kazandığı parayla yenisini yerine koyamamaktan şikayetçi. Tarımda başarılı bir politika izleyemeyen, üreticiyi bahçesine küstüren AK Parti iktidarı, nihayetinde esnafı ekmek teknesine, vatandaşları da pazar tezgahlarına küstürdü.

İktidar yetkililerinin stokçu yaftası ile hedef gösterdiği, adeta terörist ilan ettiği toptancıların tek gündemi; evlerine ekmek getirmek ve vatandaşa hizmet sunabilmek. Stoğu mümkün olmayan ürünleri stoklamakla suçlanan toptancı esnafı, AK Parti iktidarının beceriksizliğinin faturasını ödemek dışında bir şey yapmıyor. Bırakalım stoğu esnaf ürününün yerine yenisini dahi alamıyor.

İktidara geldiği günden bu yana ülkeyi, verimli tarım arazilerine ve zengin kaynaklarına rağmen fakirleştiren AK Parti iktidarı önce üreticinin alın terinin karşılığını vermek koşuluyla girdi maliyetlerini bir an evvel düşürmeli, ardından da izleyeceği tarım politikasıyla esnafın ve vatandaşın daha ucuza gıdalara ulaşmasını sağlamalıdır. Tek çabası iktidarda kalmak olan AK Parti’den esnaf ve vatandaşın sesine kulak vermesini beklemek elbette bir hayaldir. Ancak bu hayali sonlandıracak olan milletin gerçekleridir ve bu gerçekler AK Parti dönemini de bitirecektir.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler