İYİ Parti Trabzon İl Kongresi öncesi büyük kriz…

Azil tehdidine karşı hamle yapacak... Muhammet Erkan Meral Akşener'e mi gidecek? Hüseyin Örs'ün derin sessizliği şaşırttı

İYİ Parti Trabzon İl Kongresi öncesi büyük kriz…

Haber61/Haber Servisi
Kulis Haber - Levent USTABAŞI


İYİ Parti Trabzon İl Kongresi yarın Ganita Çay Bahçesi’nde açık havada gerçekleşecek. Kongreye 24 saat kala parti içinde kılıçlar çekildi. İl Başkanı Azmi Kuvvetli’nin karşısına Tuna Taşkın çıktı. İl Başkanlığı için Taşkın ile yarışacak olan Kuvvetli, delege listesinin üst kuruluna yani Ankara’da yapılacak olan büyük kurultay delege aday listesine kuruculardan olan Ortahisar Eski İlçe Başkanı Muhammet Erkan ile İYİ Partili Belediye Grup Başkanvekili Davut Çakıroğlu’nu yazmaması, davet etmemesi, kongre öncesi taraflar arasında büyük bir zıtlaşmaya neden oldu.

Davut Çakıroğlu dün gece sosyal medya hesabından duyuru yaparak grup başkan vekilliğinden istifa ettiğini açıkladı. 

Bununla da kalmadı. Gün içerisinde bir metin daha paylaştı.
Davut Çakıroğlu, üstü kapalı İl Başkanı Azmi Kuvvetli ve partinin ağır toplarından Ali Sağır’a gönderme yaparak, “Siyaset kimileri için her şey, makamlar birileri için vazgeçilmez olabilir..
Kimileri kurumsal kimliklerini şahsileştirebilir..
Oysa değerli olan o kimlikleri şahsiyetli kılmaktır..
Biz yola çıkarken şahsi değil şahsiyetli siyaset yapacağımızı vurguladık..
Duruşumuz, düsturumuz değişmedi ve değişmez..
Çok şükür ki kamuoyu her şeye hakimdir ve en adil hakemdir..
Parti içi antidemokratik duruşa karşı verdiğimiz mücadeleler, işin muhattaplarıyla yaptığımız ısrarlı müzakereler karşılık bulmamıştır...
Toplum için parti kimliğimle verdiğim mücadelenin de muhalefet kadar parti yerel aktörleri tarafından sahiplenilmedi..
Hülasa, gelinen noktada bizi koltuklarla tehdit edenler, yetkilerini tehdit aracı görenler, koltukları ve mevkileri çiftlikleri zannedenler bizi yıldıramaz..
Yaşanan süreçte "hangi kriterler esas alınarak" belirlendiği belirsiz olan üst kurul delegasyon liste çalışması bam telimize dokunmak, zurnanın zırt dediği noktaya gelmek, getirmek, getirilmek oldu..
Yine demokrasi ve siyasi teamüller gereği bizi azil etmekle tehdit eden mevcut İyi Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli’ye karşı delege adayıyım ve listeler üzerinde bu yarışa dahil olacağım..
Kamuoyuna saygıyla duyurulur..” İfadelerini kullandım.

DAVUT çakıroğlu
Davut Çakıroğlu

AZİL TEHDİDİNE KARŞI HAMLE YAPACAK

Davut Çakıroğlu, yarınki il kongresinde yukarda bahsettiği gibi, “teamüller gereği bizi azil etmekle tehdit eden mevcut İyi Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli’ye karşı delege adayıyım” ifadeleriyle Kuvvetli’nin listesindeki üst kurul delegelerinin üstünü çizmekle karşılık verecek.
Yani Azmi Kuvvetli’nin ‘azil ederim’ tehdidine karşılık ‘bende senin listesini delerim’ diye cevap vermesi fırtınanın şiddetini artırdı.

BİR GÜN KALA BAŞARISIZ OLDUK DEDİ

 İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ahmet Refik Nuhoğlu da istifa ettiğini duyurdu.

Nuhoğlu," il yönetim kurulumuz maalesef başarılı olamamıştır. Önümüzdeki dönem görev almayacağım diyerek istifa ettiğini, liyakatın esas alındığı İYİ Günlere ulaşmak dileğiyle.." ifadelerin kullandı

MUHAMMET ERKAN MERAL AKŞENER’E Mİ GİDECEK?

Trabzon’da olan bitenleri İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e taşıyacak olan eski ilçe başkanı Muhammet Erkan da çevresine, İl Başkanı Azmi Kuvvetli’nin partinin değerli isimlerini ve kurucularını yok saymakla suçladı. 
Yakın çevresine yakındığı öğrenildi.
Öte yandan sosyal medya hesabından Erkan, “İyi Parti’de,  kurulduğu günden beri  çeşitli kademelerde görev yaptım. İki tane üniversite bitirdim. Üç bine yakın kitap okudum. Fakat gelinen aşamada Başarısız, ehliyetsiz  ve liyakatsiz olduğumu düşünerek yarın yapılacak 2. Olağan genel kurulda il yönetiminde görev almayacağımı belirtiyorum. Liyakatin esas alındığı, sevgi, saygı ve nezaketin hakim  olduğu, İYİ GÜNLERE ULAŞMAK ÜMİDİYLE.....
Genel başkanımın ve partimin emrindeyim....
Dargın değilim... Ama kırgınım...
Saygılarımla ....... “ şeklinde not düştü.


Muhammet Erkan

HÜSEYİN ÖRS’ÜN DERİN SESSİZLİĞİ

Bu fırtına koparken yarınki il kongresi Azmi Kuvvetli’nin karşısına çıkan Tuna Taşkın’a yarar mı yaramaz mı tartışmaları başladı. Kulislerde Azmi Kuvvetli’nin delege yapısı üzerinde etkisi olduğu da bilinen bir gerçek.
Öte yandan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün derin bir sessizliğe bürünmesi bunca olaydan sonra bile ağzını bıçak açmaması partilileri tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

hüseyin örs
Hüseyin Örs

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler