İYİ Parti İl Başkanı Saka'dan sert sözler: Makam sevdasıyla dava güdülmez

İYİ Partili işadamı Hüseyin Kıran'ın sosyal medyadaki açıklamaları Trabzon İYİ Parti teşkilatında rahatsızlık yarattı.

İYİ Parti İl Başkanı Saka'dan sert sözler: Makam sevdasıyla dava güdülmez

Haber61 / Haber Merkezi / Selay Saykal

Trabzon'da İYİ Parti teşkilatlanma çalışmalarına kazan kaldıran İYİ Partili Hüseyin Kıran'ın sosyal medyadaki eleştirilerine İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Hasan Saka "Makam değil, dava peşinde olmalıyız" şeklinde cevap verdi. 



Meral Akşener başkanlığında kurulan İYİ Parti’nin Ortahisar Kurucu İlçe Başkanlığı’na Derviş Köz’ün atanmasının ardından, eski MHP'li Hüseyin Kıran sosyal medya üzerinden zehir zemberek sözler sarf etti. 

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Hasan Saka’nın basın toplantısına katılarak kamuoyu karşısında açık şekilde destek gösteren Hüseyin Kıran mesajında, İYİ Parti İl Başkanı ve ilçe teşkilat başkanlarının atanmasında hem şekil hem kişi olarak yanlışlıklar olduğunu dile getirdi. MHP’deki kutuplaşmanın İYİ Parti’ye taşındığını iddia eden Kıran, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’a “Ben Trabzon ‘a karışmayacağım deyip sonra İL Başkanına bile haber vermeden ilçe Başkanı atamak hiç bir şekilde etik değildir” ifadesiyle gönderme yaptı.

Hüseyin Kıran’ın tepkisi hakkında Haber61’e konuşan İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Hasan Saka, Hüseyin Kıran’ın açıklamalarından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Ortahisar ilçe görevlendirmesi yapılmadan önce Kıran’ın kendisine 'Kime görev vereceksiniz' diye sorduğunu ve kendisine 'Herkes olabilir' diyerek kesin bir isim belirtmediğini ifade eden Hasan Saka, Kıran’ın bu tavrının partiye zarar verdiğini söyledi.

Hasan Saka, MHP'deki ayrışma ve ötekileştirme yüzünden, İYİ Parti çatısı altında toplanıldığını hatırlatarak 'Demokrasi ve adalet için İYİ Parti'de buluştuk. Şimdi bu dava için yola çıkılmışken ayrıştırıcı sözler kullanılması kamuoyunda kötü bir algı yaratır. Bunlara çok yanlış şeyler" dedi. 

SAKA: AMAÇ MAKAM MI, DAVA MI?

Ortahisar kurucu ilçe başkanı olarak Derviş Köz'ün atanması hakkında Kıran'ın beyanlarının doğru olmadığını belirten Saka, şöyle konuştu: "Bu dava için yola çıktıysak makam, mevki, koltuk bunların peşini bırakmalıyız. Amacımız dava mı makam mı? Ben Hüseyin kardeşime vaktinde ‘İstersen sen il başkanı ol, ben seninle çalışayım’ bile demişimdir. Bunu sorarsanız inkâr etmeyecektir. Bu şekilde gerçeği yansıtmayan açıklamaları sosyal medya üzerinden yapması yakışık alan bir durum değildir. Hele ki davamız diyerek, 'Ben her göreve varım, mevki benim için önemli değil' diyerek atamanın hemen ertesinde böylesine sözler beyan etmesi hiç hoş değil. Birlik ve beraberlik içinde olmamız, birbirimizi desteklememiz, nefsimizi köreltmemiz lazım. Dava içinde nefisle hareket edilmez. Makam sevdasıyla dava güdülmez. Kendisiyle bu konuyu elbet konuşacağız. Benden habersiz ilçe başkanının atanması ne demektir? Böyle bir çalışma şeklimiz yok. Basın açıklamasında da belirtmiştim biz politika yapmayacağız siyaset yapacağız.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler