İTO üyeleri fındığı merak etti

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis üyelerinin bir kısmının Trabzon Ticaret Borsası’nı (TTB) ziyaretlerinde de ülkemizin en önemli ihraç ürünlerinden olan fındık konuşuldu.

İTO üyeleri fındığı merak etti

İTO meclisinin 32 üyesinden oluşan heyet, TTB Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ile Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Ergan’ı ziyaret ettiler.

Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan’ın; “Türkiye fındık üretiminin yaklaşık 8-9’unu gerçekleştiren Trabzon, büyük kısmı dış satım olmak üzere ticaretinin yüzde 50’ye yaklaşım kısmını yapıyor.” beyanı üzerine, İTO Meclis üyeleri üretimin az olmasının nedenlerini merak ettiler.

Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk’de; “Öncelikle araziler miras yoluyla bölündü, geçindiremez hale geldi. Ayrıca fındık alanları yapılaşma ile her geçen yıl ortadan kaldırılıyor. Yaşlanan fındık bahçeleri de yenilenmediği için verim ve kalite de her geçen yıl düşüyor. Aynı durum az da olsa çayda da söz konusu.” açıklamasını yaptı.

Heyet üyeleri, Türk fındığının dünyadaki hakimiyetinin yükseltilmesi gerekirken, azalmasına bir anlam veremediklerini belirterek, bu konuda İTO olarak gereken desteği ve her türlü yardımı yapabileceklerini belirttiler.

TTB tarafından İTO heyetine üzerlerinde “Trabzonspor’un Resmi Yiyeceği FİNDUK” ibaresinin de yer aldığı, özel olarak hazırlanmış natürel ve kavrulmuş fındıklar hediye edildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber