"İstenirse yüzlerce engelli okuluna kaynak sağlanır"

Engin Nur: "Trabzon Çamlık İşitme Engelliler Lisesi'nin kapatılmasını asla doğru bulmuyoruz"

"İstenirse yüzlerce engelli okuluna kaynak sağlanır"

Eğitim-Sen Başkanı Nur İşitme Engelliler Lisesi’nin taşınmasına tepki gösterdi.



Eğitim-Sen Trabzon Şubesi, Trabzon Çamlık İşitme Engelliler Lisesi’nin kapatılarak Çorum’a taşınacak olmasına tepki gösterdi. Başkan Engin Nur, “Trabzon Çamlık İşitme Engelliler Lisesi, ilimizde ve bölgemizde alanında özel eğitim veren tek lisedir ve temel bir ihtiyacı karşılamaktadır. Eğer kapatılırsa, tüm bölgemiz için önemli bir eğitim-öğretim ihtiyacı artık karşılanamayacaktır. Şu an okulumuzda eğitim öğretim gören öğrencilerimiz başta olmak üzere, velilerimiz öğretmenlerimiz idari, yardımcı personel ve servis hizmetlerinde çalışan personelimiz de mağdur edilecektir” dedi.


ASLA KABUL EDİLEMEZ

Başkan Nur, “Okulumuzun kapanması halinde Bakanlığımızın yönlendirdiği Çorum ilimizdeki eşdeğer okul, ilimize ve bölgemize çok uzaktır. Bakanlığımızın kapatma gerekçesi olarak sunduğu kamu kaynaklarının verimli kullanılması söylemi asla kabul edilemez. Ülkemizde peşkeş çekilen diğer kamu kaynaklarının musluğu kesildi de sıra özel eğitim veren ve işitme engelli öğrencilerimizin öğretim gördüğü okula mı sıra geldi? Eğitim alanında özel sektöre verilen teşvikten 0,5 puanı aktarın, yüzlerce engelli okuluna kaynak sağlarsınız” diye konuştu.


KİMSE MAĞDUR EDİLMEMELİ

Okulun kapatılmasına karşı çıkan Nur, “Sonuç olarak dezavantajlı konumda özel eğitime muhtaç çocuklarımızın eğitim gördüğü Trabzon İşitme Engelliler Lisesi kapatılmamalıdır. Öğrenci, veli, öğretmen ve diğer hizmet üreten personel mağdur edilmemelidir. Bölgenin tümüne hizmet sunan ve özel eğitim kurumu olan okulumuz, uzun vadeli düşünülerek eğitim öğretime açılmış ve bu misyonunu başarıyla sürdürürken, gelecekte de başarılı hizmetler sunacakken kapatılmasını asla doğru bulmuyoruz” ifadelerine yer verdi. Karadenizde Son Nokta 





 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber