İşte Trabzon'un gürültü haritası

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Gürültü Yönetmeliği gereği nüfusu 100 binin üzerinde olan Ortahisar ve Akçaabat ilçelerinin gürültü haritasını çıkardı. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın saha çalışmalarına destek verdiği p

İşte Trabzon'un gürültü haritası

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Gürültü Yönetmeliği gereği nüfusu 100 binin üzerinde olan Ortahisar ve Akçaabat ilçelerinin gürültü haritasını çıkardı. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın saha çalışmalarına destek verdiği proje, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TÜBİTAK’ın ortak çalışması ile gerçekleştirildi.

Yapılan çalışmada Ortahisar ve Akçaabat ilçelerinde trafikten kaynaklanan gürültünün diğer gürültü kaynaklarına göre çok daha önde olduğu, çalışmalarda yer alan binalarda gürültüye karşı herhangi bir izolasyon bulunmadığı tespit edildi. Yapılan çalışma kapsamında, sınır değerleri aşan gürültü alanlarında yaşayan insan sayısı belirlendi. Buna göre, karayolu stratejik gürültü haritaları incelendiğinde sınır değerleri aşan alanlarda yaklaşık 57 bin konut sakininin yaşadığı tespit edildi.

Haritayı büyütmek için tıklayın;

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin hazırlayacağı eylem planları ile bu seviyelerin aşağı çekileceğini kaydetti. Gerçekleştirilen çalışmaya katkılarından ötürü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TÜBİTAK’a teşekkür eden Başkan Gümrükçüoğlu, hazırlanan gürültü haritalarının Trabzon’un iki büyük ilçesinde gürültüye maruz kalan hassas bölgelerin belirlenmesi ve Trabzonlulara daha sağlıklı bir kent yaşamı ve daha iyi bir gelecek sunulması açısından çok önemli olduğunu ifade ederken, “Yapılan çalışmalar Belediyelerimizin izin ve ruhsat kriterlerinde, çevre düzeni planları ve imar planları açısından, Büyükşehir Belediyesi olarak hazırlayacağımız çevresel gürültü eylem planı için çok önemli referanslar sunacaktır. Gerçekleştireceğimiz çalışmalarla ortaya çıkan bu seviyeler aşağıya çekilecek ve vatandaşlarımız çok daha sağlıklı bir kent yaşamına kavuşturulacaktır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber