İşte Ramazan ayında Trabzon'da yapılacak etkinlikler

Trabzon il Müftülüğü'nde Ramazan ayında yapılacdak etkinlikler hakkında bilgi verildi.

İşte Ramazan ayında Trabzon'da yapılacak etkinlikler

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon İl Müftülüğü 2019 yılı ramazan ayı faaliyetleri sebebiyle Trabzon İl Müftülüğünde bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın’ın düzenlediği basın toplantısında yapılacak faaliyetler öncesi bilgiler verildi.

Açıklamalarda bulunan Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın şu ifadeleri kullandı;

İnşallah pazar günü teravih namazı kılacağız orucumuzda pazartesi günü tutmuş olacağız. 3 Haziran tarihinde tutacağımız son oruçla tutmuş olacağız. Ramazan ayı insanlık alemi için hayırlara vesile oldu. Diyanet işleri başkanlığımızın her yıl belirlediği gibi bu senede bir konuyu anlatacağız.

Bize sahip olduğumuz her şey emanet olarak verilmiş biz de onları sahiplerine vererek sağlamış olacağız. Ramazan öncesi hazırlıklarımızı yapılan toplantılarla tamamladık. Bütün camilerde konuşacak hocalarımızın konuşmaları bakım onarım tamamlandı, Ramazan deyince akla gelen mukabele programları kuran ayında mukabeleler okunacak. Hangi vakitte okunacağı da camilerdeki panolara yazılmak suretiyle bildirilecek.

502 camimizde itikafa gireceği söyleniyor bu çok güzel camilerimizde ramazan boyunca enderun usulü teravih namazı kılınacak. Fatih, Muradiye, 2 nolu bostancı, karşıyaka camiinde enderun usulü teravih namazı kılınacak.

Hatimle teravih namazı kılınması durumu, ilk genelinde toplam 24 camimizde kılınacak. Sadece Ortahisarda 8 camimizde teravih namazı kılınacak. Hacıkasım, 1 Nolu Beşirli, Çukurcayır muradiye, konaklar camilisi, Erdoğdu camisi, Saraçlızade camisi ve Hacı Bayram kuran kursu camisinde hatimle kılınmış olacak.

502 camimiz kadir gecesinde açık bulundurulacak. 145 camide inkafa girilebilecek. 31 camimizde kuran programımız yapılmış olacak. Ramazan ayı boyunca meydan şubemizde bir büromuzda bayan vaizlerimiz özellikle kadın cemaitine hitap edecekler. Kendilerine sorulan soruları cevaplandıracaktır.

Sevgi evleri, huzur evler, şehit yakınları ve gazilerimize yönelik iftar programlarımız olacak. Müsait olan camilerimizde din görevlilerimizin öncüllüğü ile iftar programlarımız olacak.

Radyo TV programlarımız Ramazan boyunca dinin emirleri ve hak konusunda halkımızı bilgilendirmiş olacağız. Hem ilimizde ve ülkemizde ramazanın bütünlüğü fark edilir.

İlimiz ramazan ayın heyecanı en üst düzeyde olan ilimiz, bütün camilerimizde bu heyecanı halkımıza yansıtmış oluruz. Dualarımızla ülkemizin İslam alemi için rahmetin bereketin arttığı bir dönem yaşamış oluruz. Her akşam cami programlarımızda olacak bu aziz vatanı cennet yurdumuzu emanet eden bütün geçmişi rahmetle anacağız.

2019 yılı fitre fiyatı 23 TL olarak belirlendi, bu en düşüğüdür.

RAMAZAN'DA İMSAK VAKTİNİN DEĞİŞİMİ

İmsak vaktinin değişimi ile ilgili konuşan Müftü Osman Aydın “Ramazan dışında ezanlar güneşin doğumundan 1 saat erken okunuyor. Oruca başlama vakti imsak vaktinde yazılıdır. Bu orucun başladığı an o vakit olduğu için uygulama bu vakit oluyor. Yani ramazanda sabah namazını bu vakitte kılıyoruz. Biraz bu süre içerisinde ibadetle meşgul olarak namaza sonra duruyoruz. Evlerimizde acil işi olan kendi durumuna göre ezanla namazı kılabiliyoruz. Tesbihattan sonra namaza durmamız daha iyi olur diye söylemek istiyoruz

Ramazan ayında Trabzon’da yapılacak etkinlikler

Ramazan ayına girmiş olmanın engin huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız.05 Mayıs Pazar akşamı kılınacak ilk teravih namazının ardından 06 Mayıs Pazartesi günü tutulacak ilk oruç ile rahmet, bereket ve mağfiret iklimine girmiş olacağız.

• DİB tarafından bu yıl Ramazan ayı teması “ İnfak” olarak belirlenmiştir.

• Bu konu camilerimizde vaazlar yoluyla ve sizlerin aracılığı ile halkımıza anlatılacaktır.

• Ramazan ayı boyunca camilerimizde icra edilmek üzere, özel Vaaz İrşat Programları hazırlanmıştır.

• Ramazan ayında yürütülen vaaz irşat hizmetlerine katkı sağlamak amacıyla Başkanlığımız Merkez Teşkilatından üst düzey bir hocanın katılımıyla Müftülüğümüz tarafından “Ramazan Buluşması Programı” düzenlenecektir.

• Meydan ADRB de kadın uzman vaizlerimiz tarafından dini danışmanlık hizmeti verilecektir.

• Trabzon TV ve radyosunda Ramazan ayı boyunca iftar programı yapılacaktır.

• Belirlenecek olan “Kardeş İl” programı çerçevesinde karşılıklı olarak vaaz irşat programı yapılacaktır.

• “Biz Bir Aileyiz Cuma Gecesi Ailecek Camideyiz” projesi kapsamında mahalle ve sitelerde komşuluğu yeniden ihya etmek amacıyla din görevlilerimiz öncülüğünde mahalle ve apartmanlarda iftar programı düzenleyeceklerdir.

• Ramazan ayı münasebetiyle camilerimiz ve müştemilatı ile ilgili bakım, onarım ve temizlikleri ile ilgili tedbirler alınmıştır.

• Şehit, Gazi ailelerine, yaşlılara, sevgi evlerindeki yetim çocuklarımıza, göçmenlere, emekli personelimize, cezaevlerindeki hükümlü ve tutuklulara yönelik geçen yıl olduğu gibi bu yıl da iftar programları yapılacaktır.

• İlimizde bu yıl 24 camide, Ortahisar İlçemizde 8 camide hatimle teravih namazı kılınacaktır.

1-Hacıkasım C. 2- 1 Nolu Beşirli C, 3- Çukurçayır Muradiye C, 4-Konaklar Mah.C, 5-Erdoğdu Mahallesi Merkez C.) 6-Medine Vakfı Mescidi 7-Saraçalizade Mescidi 8-Hacıbayram Kur’an Kursu C.

• Ayrıca il genelinde 502 cami Kadir Gecesi sabaha kadar açık bulundurulacak,145 camide itikafa girilebilecek, 31 camimizde Kur’an ziyafeti düzenlenecektir.

• Bütün Camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda mukabele okunacaktır.

• Ramazan ayının, Ülkemiz, İslam Alemi ve İnsanlık için hayırlara vesile olmasını; bu mübarek ayın ibadet, kulluk, salih amellerle en güzel şekilde değerlendirilerek Allah’ın affına mağfiretine mazhar olmasını Yüce Mevla’dan niyaz eder; bütün halkımızın Ramazan-ı Şerif-ini tebrik ederim.

• 2019 Yılı Fitre Miktarı 23 TL’dir

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber