İstanbul Maratonu'nu Trabzon sahilinde koştular

42. İstanbul Maratonu Trabzon sahilinde koşuldu.

İstanbul Maratonu'nu Trabzon sahilinde koştular

Haber61 - Haber Servisi

Her yıl İstanbul boğaz köprüsü'nde düzenlenen maraton bu yıl Covid-19 nedeniyle sanal ortama taşındı ve Trabzon TEMA Takımı'da Beşirli Sahili'nden iyilik peşinde koşarak Ağaç Kardeşliği projesini ve Hayrettin Karaca Hatıra Ormanını adım adım destekledi.

Yapılan açıklamada “Ağaç Kardeşliği Projesi TEMA Vakfı ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile uygulanan bir doğa eğitimi projesidir.

Proje ilkokul 3.sınıfa giden çocukların doğayı deneyimleyerek öğrenmeleri; ekosistem, biyolojik çeşitlilik, endemik bitki gibi kavramları tanımaları ve tohum yetiştirme sürecini gözlemleyerek farkındalık kazanmaları içindir. Bu süreçte çocuklara TEMA Vakfı’ndan gözlem kutuları(kapağı mercekten olan şeffaf kutu),kuş gözlem çarkları, saksılar, tohumlar gönderiliyor. Her bir çocuk teker teker deneyimleyerek öğreniyor.

Biz Trabzon TEMA Takımı olarak bu gün saat 11.00 de Trabzon Beşirli Sahilinde 5km parkurunu tamamlayarak güzel bir amaca hizmet etmenin haklı gururunu yaşadık.

Dileğimiz salgının bir an önce bitmesi ve bir sonraki maratonu tüm Trabzon halkıyla Beşirli Sahilinde birlikte koşmak ya da pedal çevirmek.” İfadelerine yer verildi.

Etkinliğe Trabzon TEMA İl Temsilcisi aynı zamanda K.T.Ü Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr.Zafer Yücesan ,Trabzon TEMA Ortahisar İlçe Sorumlusu Nurcan Melikoğlu, Akçaabat TEMA İlçe Sorumlusu Hüseyin İmamoğlu, Çarşıbaşı TEMA Sorumlusu Kübra Haydaroğlu ve Yomra TEMA ilçe Sorumlusu Enver Toklu katıldılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber