İstanbul Esenler’de ”Trabzon Şöleni”

İstanbul Esenler Dörtyol Meydanı’nda Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99’inci yıl dönümü kutlanacak

İstanbul Esenler’de ”Trabzon Şöleni”
İstanbul Esenler Dörtyol Meydanı’nda Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99’inci yıl dönümü kutlanacak. 7. Karalahana Sarması, Mısır Ekmeği ve Horon Şöleni’nde buluşacak olan binlerce Karadenizli  vatandaş horonlarla coşacak. Vatandaşlara 10 ton karalahana ve 2 ton mısır ekmeğinin ikram edileceği şölende, horonlar oynanacak, yarışmalar düzenlenecek, konserler verilecek.
 
Anadolu kültürünü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla birbirinden farklı etkinliklere imza atan Esenler Belediyesi, Esenler Trabzonlular Derneği ile birlikte “Trabzon’un 99. Kurtuluş Şöleni”ni düzenleyecek. Esenler Dörtyol Meydanı’nda yapılacak olan şölene, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’da katılarak vatandaşlara karalahana ve mısır ekmeği ikram edecek.
 
Trabzonlular, Murat Show’un sunumu ile Karadeniz’in sevilen ismi Onay Şahin ve İsmail Karataş’ın şarkılarıyla coşacak. Karadeniz müziklerinin yankılanacağı festivalde kemençe, tulum ve horonun keyfini binlerce vatandaş aynı ayda Esenler Dörtyol Meydanı’nın da yaşayacak.
 
Trabzon’un yöresel yemeklerinin de sergileneceği ve sürpriz sanatçıların katılımıyla gerçekleşecek olan “Trabzon’un 99. Kurtuluş Şöleni”, ”7. Karalahana Sarması, Mısır Ekmeği ve Horon Şöleni” 2 Nisan Pazar günü saat 13:00’da Esenler Dörtyol Meydanı’nda yapılacak.
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber