İSO Heyeti Trabzon'da: "Trabzon Yatırım yapılabilecek..."

İSO Heyeti Trabzon'da: "Trabzon Yatırım yapılabilecek..."

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan ve beraberindeki meclis üyeleri, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasını (TTSO) ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve meclis üyeleriyle düzenlenen toplantıda bir araya geldi. 
 

İSO Başkanı Bahçıvan, burada yaptığı konuşmada, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere kente geldiklerini dile getirerek, TTSO heyetine misafirperverliklerinden ötürü teşekkür etti.

İSO Heyeti Trabzon'da:

Trabzon pazarının ve ekonomisinin önemine de dikkati çeken Bahçıvan, "Karadeniz'in en önemli ekonomik gücü olmakla beraber, Trabzon hakikaten kendine ait birçok yönüyle de Türkiye'nin en lider ve öncü şehirlerinden bir tanesi. Eğitim alanında, spor alanında, sanat alanında, kültür alanında ve şimdi bizler için de İstanbul'da önemli olan yabancıya gayrimenkul satış alanında bu kadar önemli bir başarı elde etmiş olması da Trabzon için çok önemli bir marka gücü." diye konuştu.

Bahçıvan, Trabzon'un kendine ait olan özel değerleri doğru kullanması gerektiğini de vurgulayarak, Trabzon'un bunu doğru kullandıkça gerek Türkiye, gerekse de dünya liginde çok daha güçlü bir şehir ekonomisi yaratabileceğini anlattı.

İSO Heyeti Trabzon'da:

Yabancıların konut almasının çok kolay elde edilebilecek bir başarı olmadığını da belirten Bahçıvan, bunun da Trabzon'un, Türkiye'nin dışındaki coğrafyada bir marka olduğunun güzel bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Bahçıvan, bu tılsımın çok daha güçlü kullanılması gerektiğine de dikkati çekerek, "Bu şehrin kendine ait olan özel avantajları doğru kullanıldığı takdirde, Trabzon'un ekonomik anlamdaki potansiyelini çok daha farklı bir noktaya taşıyacağı düşüncesindeyiz." dedi.

İSO Heyeti Trabzon'da:

"TRABZON, YATIRIM YAPILABİLECEK ÖNEMLİ ŞEHİRLERDEN BİR TANESİDİR"
 
TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu da Trabzon'un 4 bin yıllık bir tarihi geçmişe sahip olduğunu belirterek, kentin aynı zamanda İpekyolu'nun Karadeniz'e açılan bir kapısı durumunda bulunduğunu söyledi.

Trabzon'un merkezi konumu koruduğunu da dile getiren Hacısalihoğlu, "Bölgenin gelişmesi konusunda tam bir ticaret merkezi konumunu devam ettirmektedir. Trabzon'un bir başka özelliği de özellikle günümüzde Türkiye'nin doğusunun hinterlandına baktığımı zaman, Rusya Federasyonu, Kafkaslar, Türkiye Cumhuriyetleri, İran ve Afganistan'a kadar olan coğrafyadaki geniş bir hinterlandın da en sakin merkezlerinden biridir. Bu bakımdan şehrimiz yatırım yapılabilecek önemli şehirlerden bir tanesidir." dedi.

İSO Heyeti Trabzon'da:

Hacısalihoğlu, kentteki organize sanayi bölgeleri hakkında da bilgilendirmede bulunarak, Trabzon'da bir de endüstri yatırım adası projesinin başladığını belirtti.

Yatırımcıları kente yatırım yapmaya da davet eden Hacısalihoğlu, kentin üniversite, sağlık, turizm ve konut satışlarının yanı sıra devam eden yatırımları hakkında da bilgilendirmede bulundu.

Konuşmaların ardından katılımcılara ziyaretin anısına plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Programa, İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay ile TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren de katıldı.

İSO Heyeti Trabzon'da:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler