İşçilerin ölümle dansı

Haber61/Haber Servisi Çoruh EDAŞ Trabzon İl Müdürlüğü, bölgede hayatı olusuz etkileyen hava değişimleri nedeniyle zor anlar yaşıyorlar. Fakat buna rağmen vatandaşın mağdur olmaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Hatta öyle anlar oluyor ki kendilerini

İşçilerin ölümle dansı

Haber61/Haber Servisi

Çoruh EDAŞ Trabzon İl Müdürlüğü, bölgede hayatı olusuz etkileyen hava değişimleri nedeniyle zor anlar yaşıyorlar. Fakat buna rağmen vatandaşın mağdur olmaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Hatta öyle anlar oluyor ki kendilerini büyük riske atan ÇEDAŞ işçileri, yürekleri ağza getiriyor. Öte yandan elektrik kesintileri ile ilgili açıklama yapan ÇEDAŞ İl Müdürlüğü şunları kaydetti;

Karadeniz üzerinden gelen nemli havanın ani yükselmesi ve sıcaklığın ani değişmesi, sulu karın elektrik iletkenlerinin üzerine yapışarak tutunmasına sebep olmuştur. Daha sonra sulu kar tam kara dönüşmesi ile elektrik iletkeninde tutunan kar tabakası kalınlaşmıştır. Tüm bunların üzerine ani çıkan kuvvetli rüzgâr sonucunda da elektrik iletkenleri kopmuş ve bu kopma sonucu çok sayıda direğimiz tepesinden eğilmiş veya devrilmiştir. Elektrik iletkenlerindeki bu buz ve kar yükü dağıtım hatlarımızın aşağı sarkmasına, ağaçlara diğer elektrik aksanlarına değmesine yol açmıştır. Bu da kısa devrelere ve arızalara sebep olmuştur.

1-769.jpg

Trabzon  ili ve bölgemiz genelinde 31 Ocak 2015 Perşembe gününden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı özellikle  Of ve Hayrat İlçe  Merkezlerimizde 130 cm , bağlı mahallelerinde ise 150 cm kar yüksekliğine ulaşmıştır. Meteorolojik bilgiler doğrultusunda 30 Aralık’tan itibaren Trabzon  İl Müdürlüğü bünyesindeki tüm teknik personelin izinleri kaldırılmış, araç ve personel takviyeli acil ekipler oluşturularak müşterilerimizin elektrik tedarik sürekliğinde kesinti olmaması için soğuk ve yağışlı havaya rağmen tüm imkânlar seferber edilmiştir. Arıza ekiplerimiz büyük bir özveriyle çok zor şartlarda çalışmalarını sürdürmektedir.

Çoruh EDAŞ Trabzon  İl Müdürlüğünde oluşturulan Kriz Masası aracılığıyla Valilik,  Kaymakamlıklar ,Karayolları ve Belediyelerle koordinasyon kurularak enerjisi ve ulaşımı olmayan köylerle ilgili gerekli girişimler yapılmakta, gelişmeler anlık olarak takip edilmektedir. İlimiz coğrafyasının zorlukları nedeniyle, enerji nakil hatlarının geçtiği orman arazilerinin birçok yerinde insan boyuna ulaşan yoğun kar birikintileri nedeniyle ekiplerimizin arıza mahallerine ulaşmasında ve malzeme naklinde de güçlükler çekilmekte zaman zaman gecikmeler yaşanabilmektedir.

2-288.jpg

Müşterilerimizin her türlü talep ve şikâyetleri 444.9.186 numaralı Çözüm Merkezi ve  www.coruhedas.com.tr web sitesi üzerinden kayıt altına alınarak sahadaki teknik ekiplere anlık olarak iletilmektedir. 

Enerji nakil hatları öncelikli olarak, oluşan arızaların sonlandırılması adına geceleri eksi dereceleri bulan sıcaklıklara dahi aldırış etmeden araçla ulaşılamayan noktalara yaya olarak ulaşılarak 24 saat aralıksız enerji verilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Çoruh EDAŞ

Trabzon İl Müdürlüğü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber