"İran'la ticaret hareketlenecek"

Türk-İran İş Konseyi Toplantısı Trabzon'da yapıldı. Toplantıda yapılan konuşmalarda İran'a ambargonun kalkmasıyla iki ülke arasındaki ticaretin eskisi gibi tekrar canlanacağı vurgulandı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıya Trabzon Va

"İran'la ticaret hareketlenecek"

Türk-İran İş Konseyi Toplantısı Trabzon'da yapıldı. Toplantıda yapılan konuşmalarda İran'a ambargonun kalkmasıyla iki ülke arasındaki ticaretin eskisi gibi tekrar canlanacağı vurgulandı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıya Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Türk-İran İş Konseyi Başkanı Bilgin Aygün, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, İran-Türk İş Konseyi Başkanı Rıza Kami, Trabzon İran Başkonsolosu Reza Baghban Kondori hazır bulundu.

İlk olarak söz alan Türk İran İş Konseyi Başkanı Bilgin Aygün, İran'la yapılan ticaretin önemine değinerek "İran ile aynı coğrafyayı paylaşıyoruz. Bu coğrafya bizim için çok önemli. Birbirini tamamlayan iki ekonomiye sahibiz. İran yaklaşık 35 yıldan beri ambargolar altında. Bunların dozajı bazen azaltıldı bazen yükseltildi ancak maalesef 35 yıldır ambargolarla yaşıyorlar. Türk iş adamları olarak hep İranlılar'la birlikte çalıştık" dedi.

20160311aw685478_02.jpg

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu da ambargonun kalkmasıyla İran'la ticaretin eskisi gibi hareketlenebileceğine dikkat çekerek "İran'a ambargonun kalkması Trabzon'dan İran'a ticaretin eski günlere dönmesi için herkese büyük görevler düşüyor. Bu konuda hepimiz elimizi taşın altına koymamız gerekiyor" diye konuştu.

İran Türkiye İş Konseyi Başkanı Rıza Kami de ulaşımda Trabzon Limanı'nın önemine vurgu yaparak "İran ve Türkiye Asya'nın güney batısında en önemli iki büyük, önemli ekonomik ve siyasi ülkelerdir. Mersin ve İstanbul'dan sonra Trabzon Limanı merkez Asya, Kafkas ve Rusya'ya taşıma konusunda Ortadoğu'daki en önemli jeopolitik ve stratejik limandır. Ayrıca bu şehir stratejik bir nokta ve kuzey merkez olduğu için bölgede özel ekonomik pozisyona sahiptir" şeklinde konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da İran'la ticaretin eskiden olduğu gibi canlanması gerektiğine işaret ederken, Trabzon Valisi Adbil Celil Öz de ambargonun kalkmasıyla Türkiye ile İran arasındaki ilişkilerde dostluk siyasi ilişkilerin yanında ekonomik ilişkilerde yükseleceğini söyledi. Konuşmaların ardından her iki heyet birbirine plaket takdim etti.

20160311aw685478_01.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber