Iraklı ile Amerikalı Türkiye'de evlendi

Iraklı Mohammed El-Ani ile Amerikan vatandaşı Zainab Mahdi Ordu'da dünya evine girdi.

Iraklı ile Amerikalı Türkiye'de evlendi

Ülkesinde yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Iraklı Mohammed El-Ani, Amerikan vatandaşı Zainab Mahdi ile Ordu'da düzenlenen nikah töreni ile hayatını birleştirdi. 

Çiftin nikahını kıyan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, genç çifte Türk bayrağı hediye etti. Başkan Tekintaş, ilk kez farklı ülkelerden gelen bir çiftin nikah işlemini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bugün çok farklı bir nikaha imza atmış olduk. Amerikan vatandaşı olan Zainab hanımla Irak vatandaşı olan Mohammed bey mülteci olarak geldikleri ülkemizde yerleşmiş oldukları Altınordu ilçemizde evlenme kararı verdikten sonra bize başvuruda bulundular. Biz de nikahlarını gerçekleştirdik. Ülkemizde güzel günler yaşayacaklarına inanıyorum. Bizim de bu manada dünyanın pek çok ülkesinden ülkemize sığınmış, buraları vatan edinmiş olan kardeşlerimizin mutluluklarını paylaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Sığınmacı olarak ülkemize yerleşen bu kardeşlerimiz güven ve rahat içerisindeler. Bu güven ve rahat içerisinde yaşamaya birlikte devam edeceğiz" dedi.

”Türkiye gibisi yok”

Damat Mohammet El-Ani, Türkiye'de çok mutlu olduklarının altını çizerek, "Irak’ta yaşanan savaş dolayısıyla Türkiye’deyiz. Ordu çok güzel ve sakin şehir. Türkiye, mezhep ayrımı olmayan bir ülke. Ordu turizm anlamında güzel bir şehir. O nedenle burada evlenmeyi düşündük. Elhamdülillah burada mutluyuz. Ben 5 ülkeye gittim. Her şeyin kolaylığını Türkiye'de yaşıyoruz. Buradan çok memnunuz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Allah razı olsun" diye konuştu.

Zainab Mahdi ise ilk kez Türkiye'ye geldiğini ifade ederek, "Türk vatandaşları bize çok yardımcı oluyor. Buradaki komşu ve dostlarımızla muhabbetimiz çok iyi. Burada mutluyuz" ifadelerini kullandı.



HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler