Interpol bu isimleri arıyor

Uluslar arası polis teşkilatı Interpol Türk kimliği taşıyan 57 vatandaşı dünya genelinde sarı bülten ile aradığı ortaya çıktı.  Ülke genelinde yaşanan kayıp vakalarında her geçen yeni bir vaka eklenirken raporlara göre, Türkiye genelinde yakınlarından haber alamayan aile sayısı 7 bin üzerinde olduğu açıklandı.

Interpol bu isimleri arıyor

Haber61.net –  Özel haberi Şükrü Üçüncü –

DÜNYADA ARANIYORLAR

Emniyet genel müdürlüğü kayıp yakınlarının başvurusunda bulunan bir kısım ailenin yakınlarının yurt dışına kaçırılmış olabileceği endişesi nedeni ile dünya genelinde bulunması için Interpol’den yardım istediği öğrenildi. Bu kapsamdan Türkiye’den 57 kayıp kişi aranırken bunların 4’nün ise doğu Karadeniz bölgesinde yaşadıkları öğrenildi.

İŞTE O KARADENİZLİLER

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Sarı Bülten Listede yer alan isimler arasında Giresunlu Çetin Aydın, Gümüşhaneli Hayrettin Soysal, Rizeli Osman Bahri ve Rizeli Kemal Özbaş’ın adı yer alıyor. Özbaş’ın Sudi Arabistan’da kaybolduğu belirtiliyor. 

 İnterpol’ün uluslararası alanda 6 tane bülteni bulunmakta

Kırmızı bülten

Bir tutuklunun ya da tutuklama emri çıkartılan kimsenin görüldüğü yerde tutuklanıp, iade edilmesini belirten bültendir. Tutuklunun ya da bir ülke tarafından tutuklama emri çıkartılmış kişinin yakalandığı ülkenin kanunlarına göre suçlu sayılması halinde iadesi mümkündür,[kaynak belirtilmeli] aksi halde sadece takibe alınır.

Mavi bülten

Bir suça ilişkin bir kişi hakkında ekstra bilgilendirilme isteği için yayınlanan bültenlerdir.

Yeşil bülten

Uluslararası şüpheli veya suçlular hakkında uyarı ve bilgi almaya yönelik yayınlanan bülteni

Sarı bülten

Kayıp şahıslar için yayınlanan bültenlerdir.

Siyah bülten

Kimliği saptanamayan cesetler için bilgi almak adına yayınlanan bültenlerdir. Özellikle, yüz derisi, dövme ya da yara izi soyulmuş ya da yanmış, biyometrik ölçüleri (boy ya da kilo değerleri son 6 ay içinde değişmiş olabilecek durumdaki) cesetler için ya da cest grupları için çıkarılan bültenlerdir.

Turuncu bülten

Gizli silahlar, bomba paketleri ve diğer tehlikeli malzemelerden oluşan potansiyel tehditler hakkında polis ve diğer uluslararası organizasyonları uyarmak için çıkarılan bültenlerdir

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber