İnternette romanını paylaştı yazarlığa adım attı!

Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Canan Koç’un yazdığı “Sahipsiz” adlı roman internet ortamında 46 bin 500 kişi tarafından okundu.

İnternette romanını paylaştı yazarlığa adım attı!

Kitap bu kadar fazla okununca ünlü bir yayın evi tarafından basılarak kitap haline getirildi.

Bu güne kadar daha çok sporla uğraşan biri altın olmak üzere judo, atletizm ve futbol branşlarında üç madalya sahibi olan Canan Koç’un ilk baskıda 2 bin basılan kitapların tükendiğini ve bu ay ikinci baskıda 2 bin kitabın daha basılacağını söyledi. Kitap okumayı çok sevdiğini ve 11 yaşından beri kitap okuduğunu belirten Canan Koç, “Sebahattin Ali’nin ‘İçimizdeki Şeytan’ adlı kitabından çok etkilendim. Yazılarımı ‘Wattpad’ ortamında yayınlamaya başladım. Kitap yazmak gibi bir düşüncem yoktu. Yazılarımı okuyunlar internet ortamında 46 binlere ulaşınca bir yayın evi tarafından teklif aldım ve beni çok mutlu etti. Yazmak, kendimi daha özgür hissediyorum. Yazarlık maddiyata döküldüğü zaman bundan haz almam” dedi.

Beraberinde okul müdürü Lütfiye Kul ile birlikte Canan Koç’u makamında ağırlayan Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, Canan’ın başarısının meslek okulları ile ilgili oluşan olumsuz algının kırılacağına inandığını belirterek, “Bu başarı yalnız Canan’ın değil tüm meslek okullarının başarısıdır. İnanıyorum ki bir çok meslek okulumuzda diğer okullarda olduğu gibi fırsat verildiğinde her alanda müthiş yetenekli gençlerimiz bu özelliklerini ortaya koyacaktır. Canan kızımızı bu başarısından dolayı kutluyorum” diye konuştu.

Annesi ev hanımı babasının ayakkabı imalatçısı olan meslek lisesi bilgisayar bölümü öğrencisi Canan Koç, bilgisayar üzerine üniversite okumak istediğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber