İMO’ya Trabzon’dan tepki

Murat Zeki Solak tepki gösterdi.

İMO’ya Trabzon’dan tepki
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe’nin referandumda ‘hayır’ çağrısı yapması ve bütün odalardan böyle bir çağrı yapmasını beklemesini kınayan İnşaat Mühendisi ve aynı zamanda Ak Parti Trabzon yöneticisi Murat Zeki Solak, “Yapılan çağrı şunu göstermektedir, sayın Gökçe siyaseti odaya karıştırmakla kalmamış fiilen de etik davranışları yerle bir eden bir sürece odayı sokma cüretini göstermiştir. Bu davranışını bir mühendis olarak kınıyorum” diyerek tepki gösterdi.

“Sivil Toplum Örgütleri siyasi partilerin arka bahçesi olamaz” diyen Solak, “Genel Merkezi’n bu tutumu çoğu ilimizde tepkiyle karşılanmıştır. Sivil toplum örgütlerinin görevi toplumda sosyal dokuyu koruyan bölgesel özelliklere ve güzelliklere sahip çıkan ve yaşatan kuruluşlardır. Sivil toplum örgütleri kendi ürettiğini bir başkasına dayatmaz. Eğer bir dayatma olursa bir başka örgüt de kendi üretimini dayatır. Bu bakımdan dayatma sivil toplum kuruluşlarının düşmanıdır. Sivil toplum örgütleri özgür düşünce ve özgür teşebbüsle beslenir. Bu yapılardan dolayı sivil bir gücü temsil etmekte ve üçüncü sektör olarak isimlendirilmektedir” şeklinde konuştu.

Solak, İMO genel merkezinin tabandan karşılık bulmadığını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber