İçişleri Bakanlığı açıkladı! 26 Bin Kişiye ceza!

İçişleri Bakanlığı'ndan flaş sokak kısıtlaması açıklaması geldi.

İçişleri Bakanlığı açıkladı! 26 Bin Kişiye ceza!

İçişleri Bakanlığı, hafta sonu kısıtlamalarını ihlal eden kişi sayısını açıkladı. Gelen son dakika haberine göre; sokağa çıkma kısıtlamalarına uymayan toplam 26 bin 649 kişiye adli ya da idari işlem yapıldığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Covid-19 salgınıyla mücadelede kontrollü normalleşme dönemindeyiz. Bu dönemde illerimiz vaka sayılarına göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek şeklinde risk gruplarına ayrılarak tedbirler bu seviye gruplarına göre belirlenmiştir.

Yeni süreçte ülke genelinde hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması 21.00-05.00 saatleri arasında devam etmektedir.

Hafta sonlarında ise; düşük ve orta risk grubunda yer alan illerimizde sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içinde olduğu gibi 21.00-05.00 saatleri arasında,

Yüksek risk grubunda yer alan illerimizde, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması Cuma 21.00 -Cumartesi 05.00 saatleri arasıyla, Cumartesi günü saat 21.00’de başlayıp Pazar günün tamamını kapsayıp Pazartesi saat 05.00’de bitecek şekilde,

Çok yüksek risk grubundaki illerimizde ise, Cuma günü saat 21.00’de başlayıp
Cumartesi ve Pazar günün tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek şekilde, uygulanmaktadır.

Bu kapsamda 29 Mart-5 Nisan tarihleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden *26 bin 649” kişiye adli ya da idari işlem uygulanmıştır.

Salgınla mücadelemiz sona erip, tam normalleşme sürecine geçinceye kadar temizlik, maske ve mesafe olmak üzere diğer kurallara uymayı sürdürmeliyiz.

Aziz milletimize; bu süreçte göstermiş olduğu sabır, fedakârlık ve anlayıştan dolayı teşekkür ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler