İçişleri Bakanı Soylu Trabzon'da gençlerle buluştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzon'a geldi. Trabzon ilçelerini ziyaret edecek olan Bakan Soylu'nun Trabzon ziyaretine eşi Hamdiye Soylu da eşlik etti.

İçişleri Bakanı Soylu Trabzon'da gençlerle buluştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ilçe ziyaretleri kapsamında Trabzon'a geldi. 

Sabah uçağıyla Trabzon'a gelen İçişleri Bakanı Soylu, programına Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleriyle bir araya gelerek başladı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Milletvekili Salih Cora, Ak Parti İl Başkanı Haydar Revi, Trabzonspor yöneticisi Emre Aksoy, Güreş Dünya Şampiyonu Selçuk Çebi de toplantıda yer aldı. Ayrıca Bakan Süleyman Soylu’nun eşi Hamdiye Soylu da programa katıldı.

Yaklaşık 500 kişilik gençle kahvaltılı programda buluşan Bakan Soylu gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya programında eşlik eden ve konuşma yapan AK Parti Milletvekili Salih Cora, "Bu anayasa değişikliği gençlerin değişikliği olacaktır. Bu anayasa değişikliği 15 Temmuz gençliğine armağanımızdır. Bu anayasa değişikliğine sahip çıkın” dedi.

AK Partili Cora’nın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gençlere hitap etti.

Bakan Soylu'nun konuşmasından satışbaşları şu şekilde:

* Türkiye ayakta kaldığı sürece bu ülkenin yönetilemez hale gelmesini isteyenler tarafından, güçlü olmamasını isteyenler tarafından saldırıya uğruyor.

* Türkiye sorumlulukları yüksek bir ülkedir.

* Geçenlerde kaymakamlık kuralarında söyledim. Sakın kurada rahat bir il çıkmasını beklemeyin. Bu ülkenin kolay hizmet edilebilecek ne bir beldesi ne de bir ili vardır dedim. Bu ülkenin sorumluluğu büyüktür. Dünyanın en pahalı arazisi üzerindedir.

* Bu ülkede akşam zengin yatıp sabah fakir uyanırdın. Öyle bir ülkeydi. Bankalar hortumlanıyordu. Dolar faiz operasyonlarıyla kıvranıyordu. Yüzde 70 enflasyonla yaşamayı test etmiş, günlük hayatında en çok enflasyon kelimesi kullanılıyordu.

* Seçimle gelen bakanını başbakanını asan darbe anayasası ile yönetilen bir ülkeydi. Biz buralara çok zor geldik ey genç arkadaşım. Acı badirelerden geldik.

* Bizi gazete manşetleriyle terbiye etmeye çalıştılar. Bizi Menderes’in idam fotoğraflarıyla korkutmaya çalıştılar. Ama hiçbirinden korkmadık. Biz Allah’a önce güvendik sonra milletimize güvendik.

* 15 Temmuz darbe girişimi için o bildiriyi okudunuz değil mi? O bildirinin altına yeni bir anayasa vardı. 1982 anayasasında olduğu gibi… Bu milletinin kendi yazmadığı kendi oluşturmadığı yeni bir anayasayı 15 Temmuz tarihinden sonra bir deli gömleği giydirir gibi giydireceklerdi bu güzel ülkeye..

* 16 Nisan’a sadece bir seçim olarak bakmıyoruz.

Dinleyicilerden “Trabzon’un gururu Kanuni Süleyman” sesleri yükselince Bakan Soylu gençlere “Siz bizim gururumuzsunuz” diyerek karşılık verdi.




İçişleri Bakanı Soylu Trabzon'da gençlerle buluştu
İçişleri Bakanı Soylu Trabzon'da gençlerle buluştu






 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber