İbrahim Sağıroğlu: "Görevimin başındayım"

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu Haber61 TV'ye konuk oldu ve çok önemli açıklamalarda bulundu.

İbrahim Sağıroğlu: "Görevimin başındayım"

Trabzon’un Yomra İlçesi Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu Haber61 TV’nin konuğu oldu.


Haber61 Yayınlar Sorumlusu Tuncay Lakot ve Gazeteci Levent Ustabaşının sorularını yanıtlayan Başkan Sağıroğlu önemli açıklamalarda bulundu.
İşte İbrahim Sağıroğlu’nun açıklamalarından satır başları…

YOMRA TRABZON’UN İNCİSİ OLDU

Yomra ilçemiz son 13 yıldır Trabzon’un parlayan yıldızı ve incisi haline gelmiştir. Nüfusu şuanda 36 bin seviyesinde. Biz göreve geldiğimiz de 19 bin nüfusu var. Göç veren bir bölgedeyiz. Ama nüfusumuzu iki katından biraz daha fazlaya çıkardık. Yomra 19302lu yıllarda kuruşmuş ve ayakta duracak hali kalmadı günümüzde burada kentsel döşümüm çalışmaları sürüyor. TOKİ’den istedik ve hak sahiplerin ödenekleri yapacağız. Bunu tamamlamış olduk. İhale çalışmaları da devam ediyor. Bu proje Yomra için çok önemli ciddi derecede görüntü kirliliği arz ediyor. Biz mevcut projelere bağlı kalmadan Yomra’ya özgü bir proje hazırlattık. Dere ıslah projemiz var. Deniz ile deniz suyu buluşacak, temsili sandallar dereye indirip vatandaşların iyi zaman geçirmesini sağlamaya çalışacağız.

ŞEHİR MEYDANINA İHTİYACIMIZ VAR

Trabzon’da turizmin merkez, Yomra ve Kaşüstü mahallemizdir. Burada bir şehir meydanına ihtiyacımız vardır. Spor salonunun olduğu alanda Kaymakamlığı da yıkarak burada bir meydan yapacağız. Otopark sorunumuz var. Yapılacak Hükümet konağının var ve bu binanın altında otoparkımızı koyacağız ve Yomra’da bu proje bittiğinde otopark sorunu kalmayacak. Bu binanın yapılması sonrasında kalan alanda ise meydan yapacağız.

DOLGU ALANI PROJESİ

650 Dönümlük bir dolgu projesi var. Bununla ilgili gerekli kararlar alınmıştır. Çok önemi bir proje olacak. Golf sahalarından yeme içme alanlarına kadar güzel bir projen olacak. Yerli ve yabancı yatırımcılar bize müracaat ediyor. O günlerde işadamlarının peşine biz gidiyorduk şimdi onlar bize geliyor. Ama biz onların yapacağı yer türlü yatırım için ayaklarına gideriz.


ANA YATIRIMCILAR ARAP VE YABANCI YATIRIMCILARDIR

Kaşüstü mahallemizde Sheraton oteli için kazı çalışmaları ve dalcık kavşak için kazı çalışmaları yapılıyor. Üst geçit yapılacaktı bunu görüntüyü bozmaması için ben engelledim. Bu kısımda önemli çalışmalar var. Hastaneye alternatif bir yol çalışması yapılacak. İlçeye 3 taraftar önemli bir giriş güzergâhları olacak. Ana yatırımcılar Arap ve yabancı yatırımcılardır. Hem yabancı hem yerli yatırımcılarımızdan Otellerle ilgili teklifler geliyor. Muhakkak eksiklerimiz çıkacaktır. Burada yeni yatırımları ihale edip bu bölgeyi yaşanabilir bir bölge haline getireceğiz.

ARAP TURİSTLER BÖLGEMİZ İÇİN SON ŞANSTIR

Bu bir pasta. Bu Arap coğrafyasında gelen turistler bölgemiz için son şanstır. Duyuyoruz fiyatlar konusunda bazı dengesizlikler var. Bununla ilgili çalışmalar var. Tutanaklarımızı tutalım ve cezalarımızı verelim ve bunları basınımızla paylaşalım. Bu sorunları böylelikle ortadan kaldırırız. Ben turistlerin bulunduğu bölgelerde gezerim. Kontrollerimiz yaparım. Bu turistlere sahip çıkmamız lazım. Turistler iç kesimlere gitmek istiyor. Ama baktığında denizi görmek istiyor. Bizim de böyle bir avantajımız var. Bu turistlerin eğlence ve tatil zamanını uzatacak çalışmalar yapmamız lazım. Oymalıda ve Özdil’de konaklama tesislerini yapıp buraya turisti teleferikle taşıyıp turistlerin daha kaliteli zaman geçirmesini sağlayacağız. Bununla ilgili görüşmelerimiz yapıyoruz.

MANİA HATTI

Mania hattı için bugüne kadar ne Kaşüstü belediyesine ne Yomra belediyesine nede diğer belediyelere biz yazı gelmedi. Büyükşehir olduktan sonra sıkıntı çıktı. Büyükşehir Meclisinden alınan karar gereği Maniaya takılan binaların ruhsatlarını iptal ettik. Daha sonra Sivil havacılık ve DHMİ müdürlerimizle yaptığımız görüşmeler sonucunda Yomra’nın Mania’ya dahil olmadığı yazısı alındı. Bunun üzerine iptal edilen ruhsatların iptalleri kaldırıldı. Herkesin kanuni hakkı vardır. Plan notları her belediyenin kendine göre uygulanır. O projenin ruhsatını verdim. 60 dönümlük alan ve 23 dönümüne inşaat kurulmuş. Planda her konuta 2 otopark gösterilirken ben bunu kabul etmedim ve bu binaların altına kapalı otopark yapılmasını istedim. Bu projenin tamamlanması sonrasında benden özür dileyecekler.

KAŞÜSTÜ’NDE YANLIŞLAR YAPILDI

Büyükşehir Belediye başkanı ile bir problemimiz yok. Abimdir. Benim tecrüben daha fazla. Devlet tecrübesi var. O açıklamalarda ilgili daha önce benim mecliste konuşmam var. Bunlar Kaşüstü Belediyesi zamanında yapılmıştır. Burada açık olan geriye dönme şansımız olmadığı için gelecekte ne yapacağımızdır. Yeşil alan düzenlemesinde yanlış yapmışlardır. Emsal uygulamasında yanlış yapılmıştır. Benden önce yapıldı bende çıkıp bunlarımı söylemem lazım. İleriye bakmamız lazım. Meclisten çıkan kararları harfiyen yerine getirdik. Gelir incelerler yanlışımız varsa cezasını çekeriz.

HAFİF RAYLI SİSTEM VE DEMİRYOLU

Akyazı Pelitli olarak hazırlandı ama asıl güzergah Akçaabat - Yomra olarak olması bizi heyecanlandırdı. Biz büyükşehir olarak ta nüfusumuz artıyor. Bu geç kalmış bir projedir. Daha erken başlamamız gereklidir. Erzincan demiryolu projesi de bizi heyecanlandırıyor. Bölgemizin asıl sorunu nakliye masraflarıdır. Demiryolu için 2023 tarihi sevindiricidir. Burada yapılması gereken milletvekillerimizin ve bürokratlarımızın Başbakanımızın kaburgasına girerek bu tarihi erkene çekebilirler.

KAŞÜSTÜ KAVŞAĞI

Kavşak bu hafta sonu trafiğe kapanacak. Çalışmaya başlayacağız 6. Ayda çalışma tamamlanacak. Fore kazık makinesi Türkiye’de iki tane var. Bunlardan biri de buradadır. Hafta başından itibaren çalışma hızlı bir şekilde devam edecek. Vatandaşlardan isteğim. Sıkıntı çekeceğiz ama bu bziim için. Sabır sınırlarımızı biraz zorlamamız lazım.

KARLA MÜCADELE

Kar mücadelesinde 25 mahallenin 25’i de açtık. Bende onlarla hep beraber çalışmalara katıldım. Halkımızı verdiğimiz değer buradan belli olur. Çıktığımız bölgelerde insanlarımız la konuşuyoruz. Sosyal medyadan cep telefonumu yayınlıyorum. Sıkıntısı olan bana ulaşsın diye. Gelen istekleri anında aldım ve ekiplere ilettim.

REFERANDUM

Türkiye’nin mevcut sistemi miadını doldurmuştur. Bu ülke ne çektiyse koalisyonlardan çekti. İki başlılık sisteminden kurtulmamız lazım. Bu milletin seçtiklerine saygı göstermek zorundayız. Suçu varsa bunu yargı verir. En önemli şey istikrar. Muhalefet partilerinin bu ülke bölünür söylemleri var. Bunlarla bu insanları kandırmayın. Çift başlılık ortadan kalkacak. 18 yaşındaki seçmene seçilme hakkı verilir mi? Bu kuvvetler ayrılığına aykırıdır. Seçme hakkı veriyorsanız seçilme hakkını da verecekseniz. Ben asla referandumun Türkiye Cumhuriyet’i açısından bir fırsat olduğunu, her anlamda fırsat olduğunu düşünüyorum. Yabancı yatırımcılarda 15 Temmuz’dan sonra bir duraklama olmuştur. Bu referandumdan hem Yomra’dan hem Trabzon’dan yüzde 85 evet bekliyoruz. Anayasanın değişmez maddeleri bellidir. Çok güzel maddeler hazırlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşları kardeştir. Birbirimizi aşağılamayacağız, birbirimize karşı olmayacağız. Maddeleri irdeleyelim, hep birlikte tartışalım.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY OLACAK MI?

Ben Yomra ilçemizi çok seviyorum. Vatandaşlarımızı da çok seviyorum. Görevimin başındayım ve devam ediyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler