Hüseyin Örs: "Trabzon bir dış ticaret kenti"

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs STK ziyaretlerini sürdürüyor.

Hüseyin Örs: "Trabzon bir dış ticaret kenti"

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs sivil toplum kuruluşu ziyaretlerini sürdürüyor. Örs, önce Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğini ve ardından da Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneğini ziyaret etti.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ziyaretinde Başkan Ahmet Hamdi Gürdoğan ile görüşen Örs, ihracatçıların yaşadığı sorunlar ile ilgili bilgi aldı, sorunların çözümüne ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

Örs ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamada “Bölgemizden birçok ülkeye ihracat yapılıyor. Bölgemiz Avrupa, Ortadoğu ve Orta Asya arasında dış ticaret ve lojistikte bir köprü işlevi görmekte. Aynı zamanda bu bölgelerdeki orta ve yüksek teknolojili ürünler için de üs olma potansiyelini taşımakta. Trabzon bir dış ticaret kenti. Trabzon ve hinterlandı illerin taşıdıkları potansiyeller ekonomiye kazandırılmalı. Bunun için gerekli alt yapı yatırımlarının öncelikli olarak yapılması, ihracatta yaşanan sorunların ivedilikle çözüme kavuşturulması gerekir. Bölge ihracatçı açısından cazibe merkezi haline getirilmelidir. Bölgenin refah seviyesinin hızlı bir şekilde yükselmesi açısından da bu son derece önemli bir adımdır. Bu çerçevede Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğini ziyaret ederek ihracatta yaşanan sorunlar hakkında birinci ağızdan bilgi aldık. Sayın Başkan ile çok faydalı bir görüşme yaptık. Kendilerine teşekkür ederim.  Bölge ihracatında fırsatlar, sorunlar ve çözüm önerileri hakkında çok değerli bilgiler verdiler, İhracatçılarımızın  beklentileri ve çözüm önerilerini aktardılar. Bilindiği üzere Doğu Karadeniz bölgesinden Gürcistan’a açılan ve hinterlandı Kafkasya, Türk Cumhuriyetleri ve Orta Asya bölgesine geçiş için yoğunluklu olarak kullanılan Sarp Sınır Kapısı’nda yaşanan sorunlar var. Kilometrelerce TIR kuyruğu oluşuyor ve ihraç yüklü taşıtların giriş çıkışlarında uzun beklemeler meydana geliyor. Sarp sınır kapısına birkaç kez giderek buradaki sıkıntıyı yerinde gördüm ve TBMM gündemine taşıdım. Alternatif sınır kapısı olarak Borçka’dan “Muratlı Sınır Kapısı” olarak bilinen kapının açılması için daha ne bekleniyor?  Bu kapı bir an önce açılmalıdır” dedi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, ikinci ziyaretini Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneğine yaptı.

Burada da TSİAD Başkanı Seçkin Kanca ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs “Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği şehrimizin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biridir. Kuruldukları günden beri kentin sorunlarına karşı duyarlı bir tutum içerisinde faaliyetlerde bulunmakta, şehrin öncelikli sorunlarının çözümüne ilişkin projeler ortaya koymaktadırlar. Bugün yeni seçilen TSİAD yönetimine bir hayırlı olsun ziyaretinde bulundum. Karşılıklı olarak fikir alışverişinde bulunduğumuz çok faydalı bir görüşme oldu. Kendilerine başarılar dilerim” dedi.

Hüseyin Örs:

Hüseyin Örs:

Hüseyin Örs:

Hüseyin Örs:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber