Hüseyin Örs'ten Öğretmenler Günü mesajı

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, öğretmenler günü mesajı yayınladı.

Hüseyin Örs'ten Öğretmenler Günü mesajı

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı, “Öğretmenlerimizin sorunlarının takipçisi olacağız.” dedi. 

Örs, yayınladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

“24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti Devletininin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır." diyerek, öğretmenlik mesleğinin anlam ve önemine vurgu yapmıştır. 

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin bugünü kutlayabilmeleri için; çektikleri sıkıntıların giderilmesi, özlük haklarının korunması adına gerekli düzenlemelerin yapılması gerekir. Bugünü kutlarken atanamayan öğretmenlerin de unutulmaması gerekir.  Biz, öğretmenlerimizin yaşamış oldukları mağduriyetlerin TBMM’de takipçisi olacak, karşılaştıkları engellerin ortadan kaldırılması adına çalışacağız. Atanamayan binlerce genç öğretmenimizin hakkının peşinde olacağız. Öğretmenlerimizin, daha iyi şartlarda çalışabilmelerinin takipçisi olmaya devam edecegiz. Eğitim ordumuzun 3600 ek gösterge hakkında ısrarcı olacağız. 'Fikri hür, vicdanı hür nesiller' yetiştirmekle mükellef binlerce öğretmenlerimizi sözleşme esaretinden kurtarmak için elimizden geleni yapacağız. 

Bu vesile ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit olan öğretmenlerimizi, yaşadığımız süreçte koronovirüs sebebiyle kaybettiğimiz öğretmenlerimizi ve ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.  Günümüz şartlarında bin bir zorlukla görevini ifa eden öğretmenlerimizi tebrik ediyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler