Hüseyin Örs “Muhtarlar Belediye Meclislerinde söz hakkına sahip olmalı”

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Akçaabat Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli'yi ziyaret etti.

Hüseyin Örs “Muhtarlar Belediye Meclislerinde söz hakkına sahip olmalı”

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs “Muhtarlar Belediye Meclislerinde söz hakkına sahip olmalı” dedi.

Dr. Hüseyin Örs, Akçaabat Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli ve muhtarlardan oluşan heyetin ziyaretinde yaptığı konuşmada “Türkiye’de 18.292’si köy ve 31.983’ü mahalle muhtarı olmak üzere toplam 50.272 muhtarımız görev yapmaktadır. Vatandaşla devlet arasındaki birinci köprü vazifesini yapan muhtarlarımızın mevcut durumu adeta “yetkisiz yetkili” durumundadır. Muhtarların kendi mahalle ya da köyleri ile ilgili Belediye Meclislerinde alınan kararlarda, özellikle imar değişikliklerinde görüşlerinin alınması, onlara söz hakkı verilmesi katılımcı belediyecilik açısından da önemlidir. Bu konuda düzenlemelerin bir an önce yapılması gerekmektedir. Tüzel kişiliği olmayan mahalle muhtarlarına tüzel kişilik bir an önce kazandırılmalı, muhtarların güçlendirilmesi için bütçe ve kaynak kullanımı gibi yapısal nitelikle değişimler geç kalınmadan gerçekleştirilmelidir.” dedi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Muhtarların maaş ve özlük hakları ile ilgili olarak değerlendirilmelerde bulunarak sözlerini şöyle sürdürdü

“Muhtar maaşları, seçim bölgelerinin nüfus yoğunlukları dikkate alınarak yeniden düzenlenmeli,  muhtarlara muhtarlık binası ya da bürosu tahsis edilmeli, demirbaş ve eşya ya da büro malzemesi sağlanmalıdır. Belediyelerce toplanan emlak vergilerinden belli bir payın muhtarlıklara ayrılması ile muhtarların vatandaşa daha iyi hizmet götürmesinde, en azından elektrik, su, ulaşım, haberleşme gibi giderlerini karşılanması sağlayabilir.  Muhtar maaşlarının yetersizliği herkes tarafından dile getirilen bir gerçek. Bugün bir çok muhtarımızın Bağ-Kur primi yapılandırma borcunu ödeyemez durumda olduğunu biliyoruz. Bu durumda olan, borcunu ödeyemeyen ya da yeniden yapılandırmaya iştirak edilmeyen muhtarlarla ilgili yeni bir düzenlemeye ihtiyaç vardır.”

Dr. Hüseyin Örs konuşmasının son bölümünde de İYİ Parti’nin “Yerel Yönetim Politikası” üzerinde durarak “İYİ Parti iktidarında yerel yönetimlerde e-referandum uygulamasına geçilecek. Halkın geleceğini ilgilendiren her konuda önceden halkın fikri alınacak.  Bu sayede park alanları betonlaşmayacak, rant uğruna şehirlerimiz yağmalanmayacak, belediye kaynakları halkın önceliğine göre harcanacak.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber