Hüseyin Örs Bakana Çukurçayır’ı sordu

Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a Çukurçayır'ı sordu.

Hüseyin Örs Bakana Çukurçayır’ı sordu

Haber61 – Haber Servisi - İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Çukurçayır ve Boztepe mahallerindeki sorunlar ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM’ye soru önergesi verdi. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Dr. Hüseyin Örs: “Çukurçayır ve Boztepe Mahalle sakinlerinin şikâyetleri var. Çukurçayır ve Boztepe mahallerinin yükünü halen daha 1950 yılında yapılan yol çekmektedir. Rahat ulaşımı sağlayabilecek bir yolu yok. 50-60 bin nüfuslu Çukurçayır’da sadece 3 tane okul vardır. Bunlardan ikisi ortaokuldur, diğerinde ilk ve ortaokul beraber eğitim vermektedir. Çukurçayır’da Lise yoktur. İlk, orta ve lise öğrencileri özel servislerle çevre okullara taşınmaktadır. Haliyle okul saatlerinde trafik sıkışıklığı had safhaya ulaşmaktadır. Çukurçayır’da polis merkezi yoktur. Gençlerin spor yapabileceği alan kalmamıştır. Uygun bir pazarı yok. Kurulan semt pazarı yol üstünde olup trafik sıkışıklığına neden olmaktadır.” dedi. 

Hüseyin Örs, konu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından cevaplandırılması için TBMM’ye soru önergesi verdi.

Dr. Hüseyin Örs önergesinde ‘’Başta Çukurçayır ve Boztepe Mahalleri olmak üzere plansız yapılaşma ve betonlaşma Trabzon kentinin temel sorunu olmuştur. Trabzon, son on beş yılda tarihini utandıracak, yaşayanları usandıracak derecede imar ihlallerinin yaşandığı bir kent olmuştur. Ne yazık ki Trabzon’un büyükşehir olmasıyla birlikte kapanan birçok belde belediyesi, kapanmadan önce, yangından mal kaçırırcasına, plana uygun olmayan yapılara ruhsat vermiş, sosyal ve yeşil alan sahalarını dikkate almamıştır.’’ diyerek Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından cevaplandırılması için 3 soru sordu.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs’ün Bakana sorduğu sorular şöyle;

1-    Sadece Trabzon’u değil bütün Türkiye’nin sorunu olan bu çerçevedeki imar kirliliğinin önlenmesi için ne gibi önlemler alınmaktadır?
2-    Trabzon Çukurçayır ve Boztepe bölgesi ile Türkiye’de benzeri yerlere kentsel dönüşüm vb. projeler uygulanacak mıdır?
3-    Trabzon Çukurçayır ve Boztepe örneğinde olduğu gibi ülkemiz genelinde bu türden imar ihlal ve kirliliklerinin yaşanmaması için Bakanlığınızca alınan bir tedbir, yürütülen bir proje ve yapılan bir çalışma var mıdır?

Hüseyin Örs Bakana Çukurçayır’ı sordu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler