Hüseyin Örs AK Parti'yi eleştirdi! "Er ya da geç o sandık gelecek ve siz gideceksiniz"

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs AK Parti'yi eleştirdi.

Hüseyin Örs AK Parti'yi eleştirdi! "Er ya da geç o sandık gelecek ve siz gideceksiniz"

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, TBMM’de yaptığı konuşmada  AK Parti’yi eleştirdi “Er ya da geç o sandık gelecek ve siz gideceksiniz” dedi.

Bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifinin görüşmelerinde İYİ Parti Grubu adına söz alan Trabzon Milletvekili Örs “Getirdiğiniz kanun teklifinin gerekçesinde belirttiğiniz durumları biz bir yıldır burada sizlere söylüyoruz. Bundan altı ay önce kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin kanun kabul edildiğinde de Covid-19 salgını vardı; hatta, o zamanki vaka sayıları bugünkünden daha fazlaydı. O gün bizleri dinlemediniz, milletin Meclisinde dile getirdiğimiz, vatandaşlarımızın yaşamış oldukları mağduriyetlere kulaklarınızı tıkadınız. Bugün yine aynı şeyleri konuşuyoruz; ‘her şeyi ben bilirim, her şeyi ben yaparım’ havasında olan AK Parti Grubuna mensup arkadaşlar muhalefetten gelen, milletin menfaatine olan önerilerimizi dikkate almıyorlar. Peki, onlar dikkate almıyorlar da ne oluyor? İşte, bunun ceremesini de maalesef, milletimiz çekiyor, vatandaşımız çekiyor.” dedi.

KAPATAN ESNAF YOK DEDİNİZ!

İYİ Parti Milletvekili Örs, konuşmasında iktidarın vurdum duymaz tavırları nedeniyle sık sık kanunlarda değişiklik yapıldığına dikkat çekerek şu ifadeler yerdi: “Vurdumduymaz tavrınız sonucunda da sık sık kanunlarda değişiklik yapmak zorunda kalıyoruz. Sizden talebimiz benim dediğim dedik çaldığım düdük tavrınızdan bir an önce vazgeçmenizdir. Altı ay önce sunulan yapılandırma teklifi görüşülürken salgının devam ettiğini, aylardır dükkânını açamayan ama bu sürede kira, elektrik, doğal gaz faturasını ödemek zorunda kalan esnafın zor durumda olduğunu, vergi yapılandırması ve SGK borçlarını ödeyemediğini, dükkânını kapatmak zorunda kaldığını üstüne basa basa bu kürsüden söylemiştik. Buna rağmen siz "Kapatan esnaf yok." dediniz. Hatırlayın, o dönemde yapılandırmanın ilk taksit ödemesinin 2022 yılı Ocak ayında başlatılmasına ilişkin bir önerge vermiştik, bu önergemiz sizlerin oylarıyla reddedildi. Bugün getirilen kanun teklifiyle ilk taksit ödemelerinin eylül ayında başlayacağını söylüyorsunuz. İşte, bu bile bizim o gün verdiğimiz önergenin ve söylediklerimizin ne kadar haklı ve yerinde olduğunun göstergesidir.”

ÖLÜMÜ GÖSTERİP SITMAYA RAZI OLUN DİYORSUNUZ!

Örs, konuşmasının sonunda; getirilen düzenlemelerin ölümü gösterip sıtmaya razı eden düzenlemeler oluğunu belirterek “AK Parti Grubuna mensup arkadaşlara sesleniyorum: Siz iktidara gelirken ‘Kimsesizlerin kimsesi, mağdurların sesi olacağız.’ dediniz ama bugün ölümü gösterip sıtmaya razı eden düzenlemelerle ve yandaş basının yalan yanlış algılarıyla durumu idare etmeye çalışıyorsunuz. Unutmayınız ki Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in de ifade ettiği gibi er ya da geç o sandık gelecek ve siz gideceksiniz. Aziz milletimiz parti değil, devlet diyecek; tek adam değil, millet iradesi diyecek; dayatma değil, ortak akıl diyecek; mafyokrasi değil, demokrasi diyecek; korku değil, huzur diyecek; fakirlik değil, refah diyecek. Aziz milletimiz, 5 müteahhit değil, 84 milyon diyecek; haksızlık değil, adalet diyecek. Ezcümle, milletimiz İYİ Parti diyecek ve Türkiye'nin yüzü gülecek. Çünkü kimsesizlerin kimsesi İYİ Parti'dir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
33 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler