Hüseyin Örs: 4 gençten 1'i işsiz

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs "Her 4 gençten 1'i resmen işsiz." dedi.

Hüseyin Örs: 4 gençten 1'i işsiz

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Haziran 2019 işsizlik verileri üzerine bir değerlendirmede bulunan Örs "Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2019 yılı haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 938 bin kişi artarak 4 milyon 253 bin kişi olmuştur. Resmi istatistik böyle diyor. Genç nüfusta (15-24 yaş) işsizlik oranı ise 5,4 puanlık artış ile yüzde 24,8'e yükselmiştir. Bunun anlamı şudur: Her 4 gençten 1'i resmen işsiz." dedi.

Örs, açıklamasında üretim ve istihdamın gerilediğini iddia ederek şu görüşlere yer verdi: "Son 17 yıla baktığımızda; üretimin ve istihdamın süratle gerilediği, işsizliğin de en yüksek seviyelerde yaşandığı bir dönem görüyoruz. Genç nüfustaki (15-24 yaş arası) işsizlikte yüzde 25'e ulaşan oranlarla Cumhuriyet tarihinin rekorları kırılmıştır. Nitelikli iş bulmanın neredeyse imkânsız hale geldiği, niteliksiz iş gücünün de "açlık sınırı"na çalıştırıldığı ve sefalet ücretlerine mahkûm edildiği ülkemizde, maalesef, işçi ve emekçinin çağdaş standartlarda hayatını sürdürme imkanları kalmamıştır." 

Örs, açıklamasında işsizliğin gençleri ümitsizliğe sevk ettiğini ileri sürerek "İYİ Parti'nin girişimleri ile asgari ücrette yapılan ve 2020 lirayı bulan iyileştirmeler, akabinde iktidarın yaptığı fahiş zamlarla çoktan geri alınmıştır. Artan hayat pahalılığı ve işsizlik, insanlarımızda hoşgörüyü, sabırı zorlamakta, gençlerimizi karamsarlığa, ümitsizliğe sevk etmektedir." dedi.

Trabzon'da işsizliğin en başta gelen sorun olduğuna dikkat çeken İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs "İktidardaki arkadaşlar, Trabzon'da işsizlik Türkiye ortalamasının altında bahanesine sığınmasınlar. Bana ve diğer milletvekili arkadaşlarıma, gelen iş talepleri had safhada. Eğri oturalım, doğru konuşalım, Trabzon istihdam yaratmada çok geride kaldı. Kentimizde nüfus artışı sağlanamıyor. Sanayi yok. Kırsal kesimlerde tarım ile geçinme imkanı yok. Çok üzülerek söylüyorum, Trabzon çok dar bir alana sıkıştırılmış, gençlere istihdam sağlayamayan bir yapıya sıkıştırılmış ve bunu açmamız gerekiyor. Soruyorum Trabzon'da istihdama yönelik hangi yatırım yapıldı? Bir fabrika mı kuruldu? Trabzonlu işsiz gençleri bir dinleyelim. Gazete sayfalarında müjde müjde diye her gün yeni bir haber okuyoruz. Yıllar öncede Sürmene'ye tersane açacağız, 5000 kişiye iş imkanı sağlayacağız demişlerdi. Ne oldu? Şimdi gündemde yatırım adası var. Kimi 7500, kimi 15 Bin kişiye iş imkanı sağlayacağız diyor. Hani olsa, alkışlarız, teşekkür ederiz. Yatırım Adası Trabzon için olmazsa olmazdır. Doğru. Trabzon'a yatırım Adası kurulması kararını önemsiyoruz, destekliyoruz ama sözde kalmasın, iktidar muhalefet, basın, sivil toplum  kuruluşları takipçisi olalım. Sürmene Tersanesi gibi manşetlerde kalmasın gençlerin umutları solmasın." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber