Horonda kupa Akçaabat Belediyesi'ne

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun düzenlediği yarışmadan Akçaabat belediyesi dereceye girdi.

Horonda kupa Akçaabat Belediyesi'ne

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) İl Birinciliği Yarışması’nda Akçaabat Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yıldızlar kategorisinde birinci, Büyükler kategorisinde ise ikinci oldu.

Horonun, yöre insanının vazgeçilmezi olduğunu belirten Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Folklor denilince akla 'Akçaabat' horunu geliyor. Bilindiği üzere Akçaabat Horonu Somut Olmayan Kültürel Miraslar listesinde yerini aldı. Folklor derneğimizde öğrencilerimiz ve gençlerimiz çalışmalarını sürdürüyorlar. Belli yaş gruplarında çalışmalar yapılıyor ve 'Akçaabat' horonunu geleceğe taşıyacak olan çocuklarımıza da horonu öğretiyoruz. Düğünlerde, asker uğurlamalarında, şenliklerde horonumuz her daim icra ediliyor. Horon, turizm anlamında da ilçemize oldukça katkı sağlıyor. Zaten bölgede yaşayanların davul, zurna ve kemençe duydukları zaman yerlerinde durmaları mümkün değil. Türkiye’nin veya dünyanın her yerinde olan folklor yarışmalarına katılıyor, genellikle iyi dereceler alıyoruz. Trabzon’da yapılan yarışmada da dereceye giren tüm ekibimizi kutluyorum. Dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler