Her gün Trabzon'da koronavirüsle birebir mücadele ediyorlar! İşte o kahramanlar

KTÜ Koronavirüs Laboratuvarının çalışanları Haber61'e konuştu.

Haber61 – Haber Servisi – Türkiye’nin koronavirüs ile mücadelesi son sürat sürüyor.

Alınan tedbirler sonucunda ortaya çıkan rakamlar yüzleri güldürmeye başlarken bunda en büyük emek ise Sağlık çalışanlarının.

TRABZON’UN KAHRAMANLARI

Koronavirüs ile mücadelede Trabzon’da görev yapan bütün sağlık çalışanları büyük bir özveri ve gayretle çalışmalarını sürdürürken onların arasında öyle bir ekip var ki virüsle birebir temas halinde çalışmalarını sürdürüyorlar.

Bu ekip, koronavirüsle mücadele kapsamında Türkiye’de ilk kurulan laboratuvarlardan biri olan Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde Mikrobiyoloji Anabilim Dalı bünyesinde oluşturulan Sars Cov-2 laboratuvarı çalışanları.

Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın öncülüğünde Prof. Dr. İlknur Tosun, Prof. Dr. Neşe Kaklıkkaya, Doç. Dr. Kurtuluş Buruk, Doç. Dr. Irmak Baran, Dr. Öğretim üyesi Esra Özkaya, Analist Eda Akbaş, Analist Hatice Aslan, Analist Özlem Başkaya Şan, Analist Halime Çakır ve Analist Havva çağlar, gece-gündüz, haftasonu demeden, büyük bir özveriyle gelen numunelerin üzerinde çalışıyorlar.

Her gün Trabzon'da koronavirüsle birebir mücadele ediyorlar! İşte o kahramanlar

“BU İŞİN ALTINA ELİMİZİ KOYMAK İSTİYORUZ DEDİK”

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, çalışma arkadaşlarının kendisine güç ve destek olduğunu belirterek, “Kendi grubumuzu tanıtmaktan onur ve gurur duyuyorum. Pandemi ülkemize geldikten sonra test merkezlerinin belirlenmeye başlaması üzerine biz başhekimimizin de fikir önermesiyle başladık ve hemen Sağlık Bakanlığı’na müracaat ettik. Her şeyimiz uygundur ve biz bu işin altına elimizi koymak istiyoruz dedik. Test yetkisini aldık. Bayburt, Gümüşhane, Giresun ve Trabzon bize bağlandı. İki arkadaşla çalışmaya başladık ve diğer arkadaşlarımız da bizde katılmak istiyoruz diyerek aramıza katıldılar. Test sayısı arttıkça zaten buna ihtiyaç oldu. Bütün arkadaşlarımız bana destek oldu, güç oldu. Hepsine teşekkür etmek istiyorum” dedi.

KTÜ koronavirüs laboratuvarı ekibi Haber61’e açıklamalarda bulunarak şunları söyledi;

Analist Havva Çağlar: “Bu görevde ben de olmak istedim, arkadaşları gördükçe katılmak istedim. Başta biraz tedirginlik oldu ama gerekli ekipmanlar verildiği için korkmadım. Dışarıda daha çok tehlike olduğunu düşündüm. Kontrol bizim elimizde.”

Analist Halime Çakır: “Başta tedirgin olmuştum ama çalışma ortamımız güvenli. Neyle çalıştığımızı bildiğimiz için tedbirlerimizi alıyoruz”

Prof. Dr. Neşe Kaklıkkaya: “Ben her ne kadar laboratuvarda birebir çalışmasam da Bilimsel ve manevi destek vermeye çalışıyorum. Ben eğitim kısmındayım daha çok ama hocalarımız ve arkadaşlarımız gerçekten çok özveriyle çalışıyorlar. Gece gündüz, hafta sonu birçoğu buradalar. Hepsiyle gurur duyuyoruz.”

Doktor Öğretim Üyesi Esra Özkaya: “Uzman hekim olarak çalışıyorum. Ben hem Covid laboratuvarında özveriyle çalışan arkadaşlarıma hem de rutin diğer testlerimizde de devam ediyoruz. Orada çalışan arkadaşlarıma gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür ediyorum”

Prof. Dr. İlknur Tosun: “Mikrobiyoloji öğretim üyelerinden biriyim. Bazen Faruk Hocama söylüyorum. İş bitip çıkmadan güneş ışığını görebilecek miyiz diye. Çok şükür o günleri görmeye başladık. Buradaki bütün arkadaşlar ekip halinde özveriyle çalışıyoruz. Herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Dün dehşete düştüm. İşe giderken insanlar hep sokaktaydı. Lütfen bizim için en azından bir müddet daha evde kalsınlar ve sosyal mesafeye dikkat etsinler.”

Doç Dr. Irmak Baran: “Bende Covid mücadelesinde arkadaşlarımla beraber çalışıyorum. Çok bir tedirginlik hissetmiyorum. Çünkü gerekli biyogüvenlik önlemlerini gerektiği şekilde almaya çalışıyoruz. Sonuçta bu bir virüs, Tüpün içine koyup kapağını kapattığımızda normalde bizim çalıştığımız diğer etkenlerden çok bir farkı yok, gerekli önlemleri aldıktan sonra. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde bu ekibin içinde olduğum ve bu mücadelede payım olabildiği için çok onu ve gurur duyuyorum.” ,

Doç Dr. Kurtuluş Buruk: “23 Marttan itibaren her gün buradayız. Her gün laboratuvarda sonuçların çıkmasına yardımcı oluyoruz. Tabi arkadaşlarım daha işin içinde ben biraz daha dışarıdayım ama bizler en güvenilir yerdeyiz aslında. Ne yaptığımızı, enfeksiyon ajanına nasıl müdahale edeceğimizi biliyoruz. Başarılı bir şekilde bugüne kadar götürdük bundan sonrada başarılı bir şekilde götüreceğimize inanıyoruz.”

Analist Özlem Başkaya Şan: “Tedbirliyiz. Biraz düşüş var ama ikin günden beri olan tabloyu görünce çok üzüldük. Sosyal mesafe yok, herkes dışarda. Lütfen bizim için evde kalsınlar.”

Analist Hatice Aslan: “Türkiye’nin diğer ülkelerden yapılan hataları görüp ders aldığını düşünüyorum. Bu şekilde daha hazırlıklı olduğunu düşünüyorum. Tüm kişisel koruyucu ekipmanlarımızla donanıp, yapamam, edemem değil, bunu birinin yapması gerekiyordu ve bu şekilde testi çalışmaya başladık. Başarılı olduğumuzu da düşünüyorum.”

Analist Eda Akbaş: “Laboratuvar teknikeriyim. Arkadaşlarımla aynı görüşteyim”

Prof. Dr. Faruk Aydın son olarak, “vatandaşları evde kaldıkları için sürece destek verdikleri için alkışlıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber