“Hep Birlikte Trabzon“

“HEP BİRLİKTE TRABZON” 

“Hep Birlikte Trabzon“


“HEP BİRLİKTE TRABZON” 

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Bayındırlık ve İskan/ Gençlik ve Spor eski Bakanı Faruk Özak’ın öncülük ettiği ‘Hep Birlikte Trabzon’ adlı yemekli toplantı Ramada Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Trabzon Milletvekilleri, Adayları ve Aday Adayları, Trabzon eski Milletvekilleri, İş Dünyasından önemli isimler, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları ve temsilcileriyle birlikte Trabzon’da Kültür Sanat, Siyaset ve Spor alanında emeği geçen isimler katıldı. Katılımcılar arasında Trabzonspor’un efsane Teknik Direktörü Ahmet Suat Özyazıcı da yer aldı. 


REVİ: “İYİ Kİ DE BÖYLE YAPMIŞIZ” 
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Revi, “Öncelikle davetimize icabet eden şehrimizin kıymetli iş adamlarına, STK temsilcilerine, sanatçılarına, spor adamlarına, gazetecilerine, milletvekili adaylarımıza ve aday adaylarıma çok teşekkür ediyorum, bizleri onurlandırdınız ve mutlu ettiniz. 7 Haziran Genel Seçimleri öncesi  buna benzer birçok toplantı gerçekleştirdik fakat 1 Kasım Genel Seçimleri öncesi zamanımızın biraz daha dar olması sebebiyle böyle bir organizasyon yapma gereği duyduk. İyi ki de böyle yapmışız, şehrimizin dinamikleri burada. Bu organizasyonda bize destek veren Bakanımız Faruk Nafiz Özak’a ve teşkilat mensuplarımıza da teşekkür ediyorum.” dedi. 


HAMİLİĞİNİ EKSİK ETMEYEN BAKANIMIZA TEŞEKKÜRLER
Başkan Revi’den sonra konuşma yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Hamiliğini eksik etmeyen Sayın Bakanımız Faruk Nafiz Özak’a özellikle teşekkür ediyorum. Trabzon’umuz için bu mümtaz topluluğa şunu belirtmek istiyorum ki 2014-19 yılları arasında 5 yılın içinde Büyükşehir ve İlçe Belediyelerin teşkilatlanmasını ve hizmet birimlerinin tamamen sahada yaygınlaştırılmasını sağlayacağız. 1 Kasım Genel Seçimleri ülkemizin birliği, beraberliği ve barışı için çok önemlidir. Ülkemizde ve şehrimizde en çok önem verdiğimiz siz kanaat önderlerimizdir. Yerel yönetimler olarak bütün siyasi partilere aynı saygı ve sevgiyle yaklaşmaktayız fakat siyasi partiler derken PKK’nın partisi olan HDP’yi bunun dışında tutmak bir vatan vazifesidir.” şeklinde konuştu. 

AYNI İSTİKRARLA DEVAM ETMELİYİZ 
Organizasyonda büyük emeği olan Bakan Özak ise konuşmasına şu sözlerle başladı: “
Hepimizin gurur duyduğu ve 4 kere Trabzon’a şampiyonluğu getiren Ahmet Suat Özyazıcı hocamız burada onu özellikle alkışlayalım. Dünya şampiyonu olmuş bir çok kez ödül almış Selçuk Çebi kardeşimizi de bir alkışlayalım. Trabzon neden önemli ve değerli bir şehirdir. Evvela şunu söyleyeyim 13 yıldır şahsıma verdikleri destekleri için hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bu bir veda konuşması da olabilir, aktif siyaseti bıraksak da ölene kadar ‘Halka hizmet hakka hizmettir’ anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz.  Trabzon’umuz a 13 yıl içerisinde pozitif olarak yaklaşıldı ve nüfusumuzdan 3 kat daha fazla olan şehirlerden daha fazla yatırım aldık. Aynı istikrarla devam edersek hizmetler devam edecektir.” 

“TARİHE YÖN VEREN TRABZON”
Bakan Özak konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Trabzon neden önemli şehir? Trabzon ilklerin şehridir. Trabzon’umuzun fetih tablolarını, Atatürk’ün, Fatih Sultan Mehmet’in, Kanuni Sultan Süleyman’ın tablolarını salonumuzun girişine koyduk.  Şakir Şeyihoğlu bu tabloların sahibidir. Bakın şimdi Fatih Sultan Mehmet de şehrin önemini gördü ki İstanbul’un fethini Trabzon’la tamamladı. Bu değeri bu önemi Şakir Bey gösterdi ve tablolar hazırladı. Biz bunları satın aldık ve 3 tanesini de Cumhurbaşkanımıza hediye ettik. Bakın 83 sayfalık ‘Tarihe yön veren Trabzon’ diye İngilizce Türkçe kitap hazırlıyoruz. Marka şehir böyle olunur, hep övünüyoruz yol yaptık onu yaptık bunu yaptık ama Trabzon tarih ve sanat şehridir, bunları da yapmalıyız. Trabzon’un spor tarihiyle alakalı da 1200 sayfalık kitap hazırladık. Trabzon hep öncü olmuş hep önder olmuştur.”

SPOR DA SANATDA DA AYNIYIZ
Trabzonspor’la alakalı da önemli açıklamalar yapan Bakan Özak, “Bu şehir şerefli 6 tane şampiyonluk kupası kazandı, bir tanesi de başkasının müzesi de duruyor dursun o da inşallah gelecektir. Trabzonspor dördüncü büyük değildir dört büyükten bir tanesidir. Spor da böyleyiz sanat da da aynıyız. Bu şehrin evlatları İstanbul’da Ankara’da müzeler açmış bunları saygıyla selamlamak lazım. Trabzonlular hep öncü olmuşlardır. Trabzon’a neler yaptık neler yapmamız lazım? Hep şunu söylüyoruz, Trabzon öne geçecekse bölge buraya gelecek. Bitki müzesiyle, Bilim Sanat müzesiyle, Botanik Park’ı, Trabzon Fetih Panoraması yapmamız lazım. Bunlar neden olmasın, yap işlet devret şekilde yaparız. Allah’a şükür Trabzon fokur fokur 15 günde bir sempozyum yapılıyor. ” 

EFSANE HOCAYA ÖZEL İLGİ 
Bakan Özak’ın konuşmasının ardından Trabzonspor’un efsane Teknik Direktörü Özyazıcı’ya AK Parti Trabzon Milletvekili ve Adayı tarafından, Dünya Güreş Şampiyonu Selçuk Çebi’ye AK Parti Trabzon Milletvekili ve Adayı Ayşe Sula Köseoğlu tarafından, Trabzon’un önemli Ressamlarından Şakir Şeyihoğlu’na ise AK Parti Trabzon Milletvekili ve Adayı Muhammet Balta tarafından çiçek verildi ve Trabzon’un değerleri Trabzon’un dinamikleri tarafından alkışlandı.Program AK Parti’nin Trabzon’un 18 ilçesinde yapacak olduğu projeleri ve hizmetleri anlatan sinevizyon gösterisiyle devam etti. Sinevizyonun ardından ise AK Parti Trabzon Milletvekili Soylu, Türkiye, Dünya ve Trabzon gündemiyle alakalı açıklamalarda bulundu. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler