Haydar Revi'den 3 partiye davet ziyareti

Başkan Revi’den CHP, MHP ve SP il başkanlarına ‘Demokrasi ve Şehitler’ mitingine davet

Haydar Revi'den 3 partiye davet ziyareti

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve beraberindeki İl Başkan Yardımcıları Hasan Dilekoğlu ve Halil İbrahim Demirtaş, 7 Ağustos’ta Atatürk Meydanı'nda düzenlenecek olan ‘Demokrasi ve Şehitler’ mitingine davet için CHP, MHP ve Saadet Partisi il başkanlarını ziyaret etti. 

CHP İl Başkanlığını ziyaret eden Başkan Revi’yi, CHP İl Başkanı Turgay Güngör’ün şehir dışında olmasından dolayı İl Başkanvekili Celal Akaç ve il yöneticileri karşıladı. CHP’deki ziyaretin ardından MHP İl Başkanı Nihat Birinci’yi ve ardından SP İl Başkanı Cevat Kurt’u ziyaret eden Başkan Revi, ortak kaygının ve ortak derdin ‘Milli İrade ve Demokrasi’ olduğunu vurguladı. 

Siyasi parti il başkanlarını ziyaretinde konuşan Başkan Revi, “FETÖ / PDY silahlı terör örgütü tarafından yapılan darbe girişimine karşı şehir ve ülke olarak tek vücut olduk. 15 Temmuz gecesinden itibaren CHP, MHP ve SP il başkanlarımızla sık sık iletişim kurarak yürütülen nöbetler ve yürüyüşler hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Sayın Başkanlarımıza dik duruşları ve gayretleri için teşekkür ediyorum. Bu birlik ve beraberliğimiz genel merkez düzeyinde de gerçekleşmesi tüm dünyaya bir demokrasi mesajıdır ve güçlü Türkiye’nin birlik beraberliğini göstermesidir. Milletimiz partisel ayrım yapmadan ellerinde Türk bayrağıyla ‘Vatanımız’ için alanları doldurmuş ve darbe girişimine karşı dur demiştir” dedi.



Milli İrade ve Demokrasi Platformu çatısı altında yürütülen sürecin 7 Ağustos Pazar günü finalle taçlandırılacağını ifade eden Başkan Revi, “Bu tarihi direnişin kahramanı olan aziz milletimize çok teşekkür ediyoruz, en baştan itibaren belirttiğimiz gibi biz bu direnişin ve bu işin neferi olarak üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. 7 Ağustos Pazar günü 81 ilde eş zamanlı olarak yapılacak olan ‘Demokrasi ve Şehitler’ mitingi şehrimizde Atatürk Alanında saat 17.00’da yapılacaktır. CHP, MHP ve SP il başkanlarımızla orada el ele hemşehrilerimizi selamlayacağız ve bu süreçteki bütünlüğümüzü de daha iyi bir şekilde göstermiş olacağız. Bu tarihi mitinge tüm vatandaşlarımız davetlidir. Ortak kaygımız, ortak tasamız ve ortak gayemiz ‘Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Millet ve Tek Devlet’ düsturudur” şeklinde konuştu.

Başkan Revi ve beraberindeki başkan yardımcılarına ziyaretleri için teşekkür eden CHP İl Başkanvekili Akaç, “Aziz milletimiz Türkiye demokrasisi ve ülkemizin istikbali adına gereken adımları çok iyi bir şekilde atmıştır. Bizler de siyasi parti temsilcileri olarak elimizi taşın altına koyduk ve üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmeye çalıştık. Platform çatısı altında bir araya gelerek yürütülen çalışmalarda ve bu pazar düzenlenecek olan miting için yapılan hazırlıklardan dolayı platformda görevli arkadaşlarımızı cani gönülden kutluyorum. Partisel duruşun ve söylemin ötesinde bir araya gelerek tek vücut olacağız ve Trabzon olarak tüm hainlere ve teröristlere karşı dik duruşumuzu en iyi şekilde göstereceğiz. Tüm vatandaşlarımızı bizler de Pazar günkü tarihi mitinge davet ediyoruz” diye konuştu.



Milliyetçi ve vatansever bir duruş sergilediklerini ifade eden MHP İl Başkanı Birinci ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz darbe girişimi gecesi Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, milli iradeyi ve demokrasimizi hedef alan bu kalkışmaya karşı en hızlı şekilde en şiddetli tepkiyi göstermiştir. Sayın Başkanımız Haydar Revi beyle ilk gece yaptığımız görüşmeden itibaren bizler de meydanlarda milletimizle birlikte nöbette yerimizi aldık ve 7 Ağustos Pazar günü de kol kola birlik ve beraberliğimizi pekiştireceğiz. Trabzonlu hemşehrilerimize ve siyasi parti temsilcilerimize dirayetleri, duruşları ve söylemleri için teşekkür ediyor, tüm vatandaşlarımızı ‘Demokrasi ve Şehitler’ mitingine davet ediyoruz. 15 Temmuz gecesinden itibaren yaşananların da en iyi şekilde kavranıp ona göre adımlar atılması gerektiğini de özellikle belirtmek istiyorum.”

Milli Görüş hareketi olarak milli konularda partisel duruşun ötesine geçtiklerini ifade eden SP İl Başkanı Kurt ise, “Bu ve geçmişte yaşanan tüm darbe ve darbe girişimlerine karşı Milli Görüş olarak tepkimiz net ve açıktır. Bizler de diğer siyasi partilerimizin temsilcileri gibi o geceden itibaren milletimiz adına yapılacakları tek tek yapmaya çalıştık. Nöbetlerde, yürüyüşlerde ve toplantılarda bir olduk ve beraber olduk. Her şerde bir hayır vardır. Bu şerden hayırlı ve güzel günlere hep birlikte ulaşmamız için bu birlikteliğimiz de milletimiz için önem arz etmektedir. Haydar Revi başkanımıza ve bu işte gayret içerisinde olan herkese ve bilhassa kahraman milletimize çok teşekkür ediyoruz. 7 Ağustos Pazar günü bizler de ‘Demokrasi ve Şehitler’ mitinginde yerimizi alarak hainlere, darbecilere ve terör odaklarına karşı mesajımızı net bir şekilde vereceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber