Haydar Revi böyle uyardı: Kimse AK Parti’nin gündeminin dışına çıkmasın!

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, İl Danışma Meclisi toplantısında teşkilatı uyardı; “Hiç kimse AK Partinin gündeminin dışına çıkmamalıdır. Bizler muhalefetin ya da medyanın belirlediği gündemin etkisinde kalmayacak kadar büyük ve köklü bir partiyiz” dedi. 

Haydar Revi böyle uyardı: Kimse AK Parti’nin gündeminin dışına çıkmasın!

Haber61/Haber Servisi

AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi toplantısı Hamamizade Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya AK Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora, Muhammet Balta ve Adnan Günnar katılmadılar.  Önceden belirlenmiş bir programları olduğundan katılmadıkları öğrenildi. Milletvekillerinin toplantıya gönderdikleri mesajlar ise salona okundu. 

Sadece Milletvekili Bahar Ayvazoğlu katıldı. 

İlk konuşmayı İl Başkanı Haydar Revi yaptı.

Revi konuşmasına başlamadan bir hatırlatma yaptı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu!nun adaylığının yine bugün bir yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından grup toplantısında duyurulduğunu söyledi.

Bu sözleri söylerken Başkan Zorluoğlu, Revi’ye, “Okey” işaretiyle karşılık verdi. 

ŞEYTAN - SOFU HİKAYESİ

İlk konuşmayı yapan Haydar Revi, şunları söyledi;

Konuşmama bir hikâye ile başlamak istiyorum. 
Bir köyde köylüler çam ağacına tapıyorlarmış. Köyde bulunan sofu bunun ne kadar yanlış olduğunu söylese de köylülere dinletemiyormuş. İşin içinden çıkamayan sofu çam ağacını kesmeye karar vermiş. Yanına balta almış ve yola koyulmuş. Yolda şeytanla karşılaşmış. Şeytan sofuyu ağacı kesmesin diye engellemeye çalışsa da baya mücadele sonunda sofu şeytanı yere serip boğazına baltayı dayamış. 
Kaybedeceğini anlayan şeytan sofuya ağacı kesmemesi karşılığında her gün yastığının altına bir altın bırakmayı teklif edince sofu nefsine yenik düşerek bu teklifi kabul edip evine geri dönmüş. Her sabah kalktığında yastığının altında altın bulan sofu bu durumdan memnun oluyormuş. 
Bu günlerce böyle devam ederken bir sabah uyandığında yastığının altında altın göremeyen sofu çam ağacını kesmek için tekrar yola koyulmuş. 
Yolda şeytan yine sofunun önünü kesmiş. Sofu tekrar yenebileceğini düşünerek şeytana kavgaya tutuşmuş. 
Fakat beklediği gibi olmamış. Sofuyu yere seren şeytan baltayı da sofunun boğazına dayamış. Sofu hayretle şeytana seslenerek beni nasıl yendin diye sormuş! 
Şeytan da "ilkinde Allah rızası için gelmiştin. Ve kazandın. Bu kez ise kendi nefsin için geldin ve kaybettin." demiş. 
Bu hikâyeden hepimiz ders almalıyız. Hiç şüphesiz ki bizim davamızın temelinde de Allah rızası, iman ve ihlas vardır. 
Bizler Allah'ın rızasını unutup, nefsimiz için samimiyetten uzaklaşırsak işte o sofu gibi şeytana mağlup oluruz. 


Bizler siyaseti Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde yalnızca Allah rızası için yaptığımızı ve milletimize hizmet etme gayesi ile hareket ettiğimizi özellikle vurgulamak istiyorum. 
Millete hizmet davasında mücadele etmek, cumhurbaşkanımızın gücüne güç katmak ve bütün mazlum coğrafyaların güzünü güldürmek istiyorsak yapmamız gereken ilk şey kendi nefsimizi bir kenara koymaktır. 
Şunu çok iyi bilmeliyiz ki makamlar mevkiler gelip geçicidir. Bizler teşkilat mensupları olarak, milletvekilleri olarak, başkanlar olarak her birimiz nefsimize yenik düşmediğimiz sürece emin olun bizi hiç kimse yenemez. 
Başarımızı hiçbir güç engelleyemez. 
Ak parti kurulduğu ve iktidara geldiği günden itibaren ülkemizin nerden nereye geldiğinin farkında olmalıyız. 
Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti Osmanlı’nın manevi mirası üzerinde yeniden hayat bulmuş ve bütün mazlum milletlerin umut ışığı olmuştur. 
Geldiğimiz noktada hiçbirimizin hata yapma, nefis yapma lüksü yoktur. Aksi takdirde bütün kazanımlarımızın yok olacağı gibi bütün mazlumların da umutlarını yok olacaktır. 


‘Dünya 5’ten büyüktür’ bütün dünyaya insanlık dersi veren ve küresel güçleri karşısına alan Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sırtını dayayacağı bizler ve milletimiz her türlü saldırıya karşı dirençli olmalıyız. 
Birileri nefsimizi okşuyor diye davamıza halel getirecek davranışlardan uzak durmalıyız. ‘Müminler birbirini temizleyen iki el gibi olmalıdırlar’ eğer birimiz hata yapıyorsak diğerimiz onu samimiyetle düzeltmelidir. 
Cumhurbaşkanımızın deyimiyle “Kendi nefsinin peşine düşen, sadece kendi nefsinin ve kendi ajandasının peşine düşenlerden dava adamı olmaz. Hiç kimsenin kendi nefsine göre hareket etme lüksü yoktur.” 
Hepimiz bu davanın neferiyiz. AK Partide siyaset yapmak demek bu sorumluluğu üstlenmek, talip olmak demektir. 
Gelecek nesillere daha büyük ve güçlü bir Türkiye bırakmak istiyorsak daha çok çalışmalıyız. 

HİÇ KİMSE AK PARTİ’NİN GÜNDEMİNİN DIŞINA ÇIKMASIN

Kasım ayı içerisinde şehrimizde çok önemli etkinlik ve toplantılar gerçekleştirdik. 
4. Uluslararası İpekyolu İşadamları Zirvesi Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak'ın teşrifleriyle gerçekleştirildi. 
Küresel faiz lobisine karşı dik duruş sergileyen Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak'ı Trabzon havalimanında coşkulu bir şekilde karşıladık. 
Trabzon olarak bütün bakanlarımızın yanında dim dik durmaya devam edeceğiz. 
Ülkemiz adına önemli bir sorumluluk üstlenen, Down sendromlu ve diğer gelişim bozukluklarına sahip bireylerin sorunlarını tespit etmek için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu yine kasım ayı içerisinde şehrimizde önemli bir çalıştay düzenlendi. 
Bu önemli etkinliği Trabzon’da düzenlenmesi için yoğun emek sarfeden Milletvekilimiz Bahar Ayvazoğlu’nu başta olmak üzere, Komisyon Başkanımız Kemal Çelik ve Komisyon üyesi milletvekillerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.
Ayrıca Genel Merkez Gençlik Kollarımız tarafından düzenlenen Ayın Üniversite Teşkilatı sıralamasında Üni-AK Trabzon Teşkilatımız 1. Oldu. 
Çalışmalarından dolayı İl Gençlik Kolları Başkanımız Sefa Küçükali, Üni-AK Başkanımız Oğuzhan Cengiz ve Üni-AK Hanım Birim Başkanımız Neslihan Şen’e teşkilatımız adına teşekkür eder, devam eden çalışmalarında başarılar dilerim. 
Yeni yıl itibariyle kongre sürecine giriyoruz. Bu süreçte bu hassasiyetlere çok dikkat etmeliyiz. 
Hiç kimse AK Partinin gündeminin dışına çıkmamalıdır. 
Bizler muhalefetin ya da medyanın belirlediği gündemin etkisinde kalmayacak kadar büyük ve köklü bir partiyiz. AK Parti gündem belirleyen bir partidir.  
Bu vesileyle İl danışma meclisi toplantımızın şehrimiz ve ülkemiz adına hayırlar getirmesini diliyor, hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Revi’nin ardından konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber