Hayal, başkan adaylığını açıkladı; "O sene bu sene"

Cüneyt Hayal, Trabzon Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası başkan adaylığını açıkladı.

Hayal, başkan adaylığını açıkladı; "O sene bu sene"

Trabzon Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, mayıs ayında yeni başkanını seçecek. Kongre öncesinde Cüneyt Hayal "O sene bu sene" diyerek başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Hayal yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

Trabzon Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası şehrimizde mesleğimizi icra eden meslektaşlarımız ve kadim şehrimiz için çok önemli bir değere sahiptir. Kurumsal yapısıyla düzenimizi sağlayan, geleneklerimizi oluşturan, mesleki hafızamızı gelecek nesillere aktaran, bizleri bir araya getiren bir meclis konumundadır. Bu birlikteliğin bir parçası olmaktan ve bu büyük ailenin bir parçası, bir bireyi olmaktan büyük gurur ve onur duyduğumu burada bir kez daha belirtmek isterim.

Malumunuz olduğu üzere odamızın Mayıs ayı içerisinde 24. Olağan Genel Kurulu yapılacaktır. Yapılacak seçimlerin tüm meslektaşlarımız için hayırlı olmasını temenni ederim. Mevcut durumu gözönüne aldığımızda üzerine gidilmesi gereken mesleki sorunlarımızın olduğu hepinizin bilgisi dâhilindedir. Biz de kendimizi bu sorunların bir parçası olarak görmekteyiz. Bundan dolayı, ortaya çıkmış olan problemleri tespit etmek ve bunlara çözüm önerileri üretmek meslek topluluğumuza karşı en önemli görevlerimizdendir. En büyük arzumuz serbest muhasebeci ve mali müşavirlik mesleğini hak ettiği saygı ve değere kavuşturabilmek ve odamızı en yüksek derecelerde temsil edebilmektir. Bu samimi istek ve arzularımızla bu görevleri en üst düzeyde gerçekleştirebilmek ve odamız mensuplarına en iyi hizmeti sağlayabilmek amacıyla ekibimizle birlikte yola çıktık. Bu vesileyle sizlere belirtmek isterim ki odamızın 24. Olağan Genel Kurulunda ekibimin de tam desteğiyle birlikte başkanlığa adayım! Geçmiş dönemlerdeki görev tecrübem, bilgi-birikimimle ve çok nitelikli meslek arkadaşlarımdan oluşan ekibimle odamızı çok yüksek noktalara taşıyacağımıza dair olan inancım tamdır.

Bu fırsattan istifade ederek meslektaşlarımızın yaşadığı ve çözmek istediğimiz sorunlar hakkında sizleri bilgilendirmek isterim:

- Meslektaşlarımız taşıyamadıkları bir iş yükü altında ezilmekte ve belirli bir seviyenin altındaki çalışma şartlarında mücadele vermektedir. Bu iş yükünün azaltılması ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi yönünde adımlar atmak istiyoruz.

- Meslektaşlarımızın ücretlendirme ve tahsilat konusunda yaşadıkları sorunların farkındayız. Düzenli tahsilat yapamamak ve düşük ücretlerle hizmet vermek mesleğimize ve meslektaşlarımıza büyük zarar vermektedir. Bu kanayan yaranın çözümleri için herkes tarafından kabul görecek ve herkesin faydalanacağı pratikler ortaya koymak istiyoruz. Bu vesileyle meslektaşlar arasındaki gelir dağılımını daha adil ve sürdürülebilir bir sisteme oturtmak istiyoruz.

- Maliye ile olan sorunlarımız karşısında kurumsal kimlik yapımızla bütünlük içinde mücadele etmek istiyoruz.

- Çağımızın geldiği noktada teknoloji ve bilişim sistemleri günlük uygulamalarımızda vazgeçilmez bir hale gelmiştir. Bu araç ve gelişmelerin meslek üyelerine eksiksiz olarak ulaştırılması artık günümüzün bir gerekliliğidir. Oda ve meslek araçlarının teknoloji ile tam entegrasyonunu sağlamayı önceliklerimizden biri haline getirmek istiyoruz ki iş yapabilme kapasitemiz daha da artsın ve hızlansın.

- Meslektaşlarımızın meslek grubu olarak sosyal haklarını artırmak ve işi bırakarak emekliye ayrıldıktan sonra da bu mesleğin bir mensubu olarak sosyal hayatlarını huzurlu ve sorunsuz geçirmelerine katkı sağlamak istiyoruz. Yani mesleğimizi hak ettiği değere ulaştırmak istiyoruz.

Kısacası birçok hedefimiz, projemiz, fikrimiz var! Geniş ve nitelikli bir ekibimiz var! Seçim sonrası yapacağımız faaliyetleri burada uzun uzadıya anlatarak sizleri sıkmak istemiyorum. Bu
projelerimizi kısa başlıklar halinde sizlere belirteyim:

- Zaman esaslı tarife sistemi.

- Adaletsiz gelir dağılımının önüne geçmek için kota uygulaması.

- Ücretlerin maliye bakanlığı üzerinden tahsil edilerek, fiyat standardının sağlanması ve korunması.

- Serbest meslek makbuzlarındaki katma değer vergisi oranının % 18’den % 8’ düşürülmesi.

- Mesleğe yeni başlayanlara ve engelli üyelere 3 yıl boyunca mevcut aidattan % 75 indirim sağlanması.

- Staja başlama ve mesleki yeterlilik sınavının bölgesel olarak yapılmasının sağlanması.

- Maktu aidat tutarının azaltılması.

- Toplantı, seminer ve etkinliklere katılamayan meslektaşların, sosyal medya üzerinden canlı yayın imkanı ile katılımlarının sağlanması.

- Ticaret ve Sanayi Odası ile görüşülerek meslek mensuplarımız için binada kullanabileceği bir oda talep edilmesi. Bu şekilde ticaret sicil müdürlüğünde işi olan meslektaşlarımıza yardımcı
olunması.

- Odamız içerisinde otopark, cafeterya ve lokal oluşturulması. Bu sayede meslektaşların bir araya geleceği nezih bir ortam sağlanması.

- Stajyer Eğitim ve Denetim Kurulu Başkanının, aynı zamanda Tesmer Yönetim Kurulu Üyesi olmasının sağlanması.

- Türmob delegeliğine seçilenlerin; üyelerin ve mesleğin sorunlarını genel merkeze aktarması için daha etkin bir rol üstlenmeleri ve bunun için gerekli mekanizmanın kurulması.

- Sponsorluk ve indirim anlaşmalarının yapılması.

Emin olun ki bunlara benzer birçok fikir ve projeye sahibiz. Galiba bunları hayata geçirmek için bir dönem bizlere yeterli olmayacak. Ne dersiniz? Merak etmeyin eğer seçilirsek tüm projelerimizi oda üyelerimizle ve bizden sonra gelecek ekiplerle paylaşacağız ki odamızın istikrarı ve geleceği sağlam temellere dayansın.

Biz, sizlerin bize vereceğiniz destekle hedeflerimize ulaşabileceğimize çok eminiz. Bu duygu, düşünce içinde odamızın bugünlere gelmesinde emeği geçen, kurul ve komisyonlarda çalışmış olan tüm
yönetici ve meslektaşlarımızı, ekibimiz adına saygıyla selamlıyor, yeni dönemin tüm meslek camiamıza hayırlı olmasını can-ı gönülden diliyorum. Bu arada unutmadan Trabzonspor’umuzun bizlere yaşattığı bu büyük mutluluk umalım ki yeni hedeflerin, yeni heyecanların kapısını aralasın.

İşte O Sene Bu Sene!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber