Havalar ısındı hamsi azaldı!

Ordu'da geçtiğimiz hafta kilosu 3 TL'ye kadar inen yerli hamsi, havaların ısınması ile 12 TL'ye yükseldi.    Ordu'da geçtiğimiz hafta boyunca, havaların yağmurlu geçmesi ve balıkçıların bol avlanması sebebi ile hamsi fiyatlarında düşüş yaşandı. Balık tezg

Havalar ısındı hamsi azaldı!
Ordu'da geçtiğimiz hafta kilosu 3 TL'ye kadar inen yerli hamsi, havaların ısınması ile 12 TL'ye yükseldi. 
 
Ordu'da geçtiğimiz hafta boyunca, havaların yağmurlu geçmesi ve balıkçıların bol avlanması sebebi ile hamsi fiyatlarında düşüş yaşandı. Balık tezgahlarında yaşanan bu düşüş en çok hamsiyi etkiledi ve kilosu 3 TL'ye kadar geriledi. Ordu'da iki gündür hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması ile hamsi fiyatları yeniden tavan yaptı. Üç gün önce kilosu 3 TL olan yerli hamsi bu günlerde 12 TL'den tezgahtaki yerini aldı. Altınordu ilçesi Şarkiye Mahallesi'nde balıkçılık yapan Mustafa Memiş, hamsi fiyatlarında yaşanan değişkenliğin hava durumuna bağlı olduğunu söyledi.
 
"YERLİ HAMSİNİN FİYATINI MARMARA HAMSİSİ ETKİLİYOR"
 
Karadeniz hamsisindeki fiyat değişikliğinin Maramara hamsisine bağlı olduğunu belirten Memiş, "Geçtiğimiz hafta havalar biraz soğudu, balıkçılar denizden eli dolu döndü ve hamsi fiyatları biranda düşüşe geçerek 3 TL'ye kadar indi. Yerli hamsinin düşmesindeki önemli bir etkende Maramara hamsisinin bol olması. Marmara da hamsi bol olursa, Karadeniz'den çıkan hamsi o tarafa gitmiyor ve burada kalıyor. Hamsi bol oluncada fiyat düşüyor. Son iki günde de havalar oldukça ısındı hamsi çekildi, balıkçılar çok hamsi tutamadı. Hamsi az oluncada fiyat biranda 12 TL seviyelerine çıktı" dedi.
 
Tezgahta yer alan diğer balıkların fiyatlarına da değinen Memiş, "İstavrit 8, barbun 15, çinekop 25, mezgit 13 ve sargan 15 TL'den satılıyor" diye konuştu.
 
20151011aw546522_02.jpg
 
20151011aw546522_03.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler