Hasta ziyaretleri yasaklandı! Trabzon’da uygulama başladı

Trabzon’da hasta ziyaretleri yasaklandı.

Hasta ziyaretleri yasaklandı! Trabzon’da uygulama başladı

Haber61 - Haber Servisi

Tüm Türkiye’de alınan Koronavirüs önlemlerinin çevresi her geçen gün genişliyor. Bu kapsamda hastanelerde yatan hastaların ziyaretleri de yasaklandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından alınan karar Trabzon’da da uygulanmaya başlandı. Alınan karara göre hastanede hasta ziyareti yapmak isteyen vatandaşlar sadece saat 18.00 ile 19.00 arası ziyareti gerçekleştirebilecek.

İşte yapılan açıklama;

Bakanlığı bünyesinde erken dönemde oluşturulan Koronavirüs Bilim kurulunun önerileri doğrultusunda alınan sıkı tedbirlerle hastalığın ülkemize gelişi önemli ölçüde engellenebilmiştir. Yurt genelinde de alınan sıkı tedbirlere ek olarak temasın azaltılmasına yönelik olarak;

Hastanede yapılan hasta ziyaretlerinin mart-nisan ayı boyunca mesai saatleri içerisinde yapılmayacak olup saat 18.00-19.00 arasında olacaktır. Hafta sonu ve resmi tatillerde ziyaret saat 13.00-14.00 arasıdır.

Hastanede yatan kişinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tek kişinin ziyaretine izin verilecektir.

Yoğun bakımda ve palyatif bakım servislerinde yatan hastaların ziyaret edilmesi yasaklanmıştır.

4- Hasta refakat hizmetleri aynı kişi tarafından sağlanacaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler