Hasan Aksayan "Ben gaspçı değil yatırımcıyım"

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün’ün ‘gaspçı’ dediği iş adamı Haber61’e konuştu.

Hasan Aksayan "Ben gaspçı değil yatırımcıyım"

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, geçtiğimiz günlerde muhtarlarla yaptığı toplantıda “Önceden söz verdiğimiz halde sonradan cayıp yapılan yeri yıktığımız gibi yanlış, asılsız bir algı oluşturulmaya çalışılmıştır. Bunların tamamı yalandır. Kaldı ki biz yatırımcılarımızı Sürmene’ye davet ediyoruz. Buyurun gelin makine ise makine çakılsa çakıl yolsa yol diyoruz. Ama belediyemizin arazisi yok ki iş adamlarına verelim hazinen malını müsaadesiz şekilde izin almadan işgal edenlere müsade etmeyeyiz. Mal hazinenin dolayısıyla halkın” diyerek iş adamı Hasan Akyasan’ı ‘izinsiz fabrika yatırımı’ yapmakla suçlamıştı.

İş adamı Hasan Akyasan, Başkan Üstün’ün suçlalamalarını yalanladı. Akyasan, “Ben bu fabrikada 100 kadın işçi çalıştıracaktım. Gümüşhane bana arazi bile verdi. Başkan Üstün ve meclis üyeleri ile yaptığımız ortak toplantıda bu fabrikayı Sürmene’ye yapacaksın bizde sana arazi bulacağız dediler. Sonra bana bu araziyi getirdiler. Burada 4 dönümü bana git sen duvarını da yap dediler. Sırf bu iş için Sanayi Bakanlığından projeme izin ve destek teşvik geldi. Şimdide diyorlarki yok sen burayı niye yapıyorsun. Ben bu konuyu Sürmene ve Trabzon’un vicdanına bırakıyorum. Ben gaspçı değil memleketine hizmet etmek isteyen hiçbir şey kazanmadan sırf doğduğu topraklara vefa borcunu ödemek isteyen bir yatırımcıyım” diyerek cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber