Has Odalar tarih kokuyor!

Gençler, boş zamanlarını kahvehane veya kafeteryalarda değil, bu odalarda tarihi sohbetlerle geçiriyor.

Has Odalar tarih kokuyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığının, ülke genelindeki Gençlik Merkezlerinde kurduğu ‘Has Odalar’,  gençlerin uğrak yeri oldu.  


‘Osmanlı sarayında nitelikli insan yetiştirmek amacıyla kurulan enderun örgütünün en önemli bölümü’ olarak bilinen ‘Has Odalar’dan esinlenerek kurulan odalar son dönemlerde tıklım tıklım doluyor. Boş zamanlarında kahvehane veya kafeterya köşelerini kullanmak yerine, bu odalarda tarihi olayları değerlendirip tartışmak ve manevi değerlerle ilgili sohbet ederek geçiren gençlerin sayısının her geçen gün artması herkesi sevindiriyor.
 
Birçok ilçedeki gençlik merkezlerinde kurulan Has Odalar’ın sayısının hızla arttığını söyleyen Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk,  şunları söyledi: “Araştıran, tartışan, düşünen ve tarihini iyi bilen gençlerimizin sayısının artması, geleceğe daha güvenle bakmamızı sağlıyor. Fırsat buldukça buraya gelen gençler seminerlere katılıyorlar, kitap okuyor, tarihi olayları değerlendiriyor, tartışıyor. Boş zamanlarını spor veya bu tür etkinliklerle fikir cimnastiği yaparak geçiren gençlerimiz aynı zamanda çok sayıda sosyal sorumluluk projesine de katılıyor.”

Has Odalar tarih kokuyor!

Has Odalar tarih kokuyor!

Has Odalar tarih kokuyor!

Has Odalar tarih kokuyor!

Has Odalar tarih kokuyor!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler