Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası'nda ilk kadın başkan!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi seçim sürecini tamamladı.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası'nda ilk kadın başkan!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi’nin 5-6 Şubat 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen 15. Olağan Genel Kurulunda seçime Dayanışma Grubu ve Çağdaş Ülkem Harita Mühendisleri Grubu olmak üzere iki ayrı grup katıldı.

Seçimleri Dayanışma Grubu ile Prof. Dr. H. Ebru ÇOLAK kazanırken, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odasının ilk kadın şube başkanı Trabzon’dan seçilerek tarihe bir iz bıraktı.

Dayanışma Grubunun “Kuzeyin Mühendislerini Dayanışmaya davet ediyoruz” şiarıyla yola çıkıp, üyelerine siyasi görüşlerin üzerinde meslek adına birlikte dayanışma içerisinde olmanın mesleğin en üst seviyelere çıkarılmasını amaçlandığını anlatarak seçim sonunda sandıktan üyelerin tercihi ile hem yönetimde ve hem de delegelerde söz sahibi oldu.

Prof. Dr. H. Ebru ÇOLAK seçim sonunda, “mesleğimizde birbirimizle dayanışma ilkesi ile meslek odamızı en yükseğe taşıma gayreti ile çalışacağız. Son yıllarda odamıza kayıt yaptıran genç mühendislerimiz ve mesleğe atılım sorunları ile özellikle ilgilenecek ve mesleki dayanışmayı arttıracak etkinlikler düzenleyeceğiz. Bunların yanı sıra özel bürolarımızın, mesleğimiz ve kentimizle ilgili sorunları ele alacak, İl Koordinasyon Kurulu ile uyumlu çalışarak bölgesel düzeyde çalışmalara odamız adına katkılar koyacağız. Meslek odalarımızda seçimlerin gerçekleştirilmesi ve farklı listelerin yarışması demokrasi gereğidir ve zenginliğimizin göstergesidir. Seçim sonuçlarının tarafımızdan yana sonuçlanması ile mesleğimiz adına hedeflediğimiz ilkeleri gerçekleştirebileceğimizden dolayı mutluyuz” şeklinde konuştu.

HKMO Trabzon Şubesi 15. Dönem Şube Yönetim Kurulu şöyle şekillendi:

Asıl Üyeler: Prof. Dr. H. Ebru Çolak, Yük. Müh. Ahmet Türesin Tamzaralı, Yük. Müh. Muhammet Hanefi Fidan, Ekinsu Sarıtaş, Yük. Müh. Zuhal Bayraktar, Osman Yavuz ve Musa Gençoğlu

Yedek Üyeler: Yük. Müh. Ziya Sakaoğlu, Vildan Esmer, Emre Çilingir, Oğuz Kaan Öztürk, Yunus Demir, Büşra Düzenli ve Kübra Aliyazıcıoğlu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber