Haluk Pekşen’den Sörloth benzetmesi

Haluk Pekşen CHP il Kongresinde yaptığı konuşmada Sörloth benzetmesi yaptı.

Haluk Pekşen’den Sörloth benzetmesi

Haber61 – CHP 37. Olağan kongresi bugün yapıldı.

Kongrede konuşma yapan CHP Trabzon eski Milletvekili Haluk Pekşen ilginç bir benzetme yaptı.

Trabzonspor’un Norveçli yıldızı Alexander Söloth ile ilgili benzetme yapan Pekşen, “Hepimiz bir Sörloth bekliyoruz. Çıksın Erdoğan’ın karşısına bir gol atsın bakın neler olacak.” dedi.

Haluk Pekşen şunları söyledi;

“Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çok zor bir süreçten geçiyoruz gerçeği hiç birimiz kabullenmek istemiyoruz Görmezden geliyoruz Sessizce konuşuyoruz. Ülkenin geleceği alan gençlerin önündeki seçeneklere bakın. Ya çocuğunuz açlığa mahkum olacak. O olmazsa el kapılarında göçe mahkum olacak. Oda olmazsa neden savaşacağını bilmediği dünyanın başka bir yerinde can verecek oda olmazsa kamyonun önünde canına kıyacak tarihimiz boyunca daha iyi bir yaşam ve halk mücadelesi vermiş bir ülke bütün kurucu değerlerini bir yana bırakarak savaşıyor. Şimdi öğreniyoruz ki Libya’da şehitlerimiz var. Onların ailelerine başsağlığı diliyorum. Neden savaşıyruz belli değil. Suriye’ye girerken 30 km de tampon bölge olacak, 40 Milyar dolar Türkiye’ye ödenecek. Silahlar kalkacak. Herhangi bri tanesi olmadı. Durum ya kurban sendromu ile İran’a doğru gidecek yada Mustafa kemal Atatürk’ün askerleri susma sustukça sıra sana gelecek gerçeğini hazmedecek. Trabzon başka bir kent. İnsanlık tarihinin her döneminde adın koyan bir kenttir Trabzon. Bu kentte devrim vardır Bu kent buna oyun eğmez. Türkiye’nin her tarafında önünüze bir gerçek geliyor. İnsanlar onlara bir şey söylemeniz için bekliyor. 1400 yıl bu kent dünyaya bir şey söylemiş. Burada bir şeye evet dedik. Blok liste. Daha kendimizi hazmedemeyerek blok listeye evet diyoruz. Bu partinin tarihinde ideolojiler yarışmıştı. 

SÖRLOTH BENZETMESİ

Hepimiz bir Sörloth bekliyoruz. Çıksın Erdoğan’ın karşısına bir gol atsın bakın neler olacak. Ortak aklı inşa eden bütün ülkeler insanlık tarihinde en müreffeh toplumları inşa etmişlerdir. Bir Sörloth var ama yanında 10 tane takım arkadaşı vardır. Bir kadro çıkarmadığımız sürece siyasi iktidarı elde etme şansımızın sıfır olduğunu söylemek istiyorum. Bu ülkenin yeniden inşası için tek çıkar yol CHP iktidarıdır. Trabzon sahneye çıkarsa o Trabzon bir sürü Sörlothları çıkarır.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber