Haluk Pekşen'e suç duyurusu

Halkbank yöneticilerini FETÖ üyesi olmakla suçlayan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen hakkında 30'u aşkın avukatın suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

Haluk Pekşen'e suç duyurusu

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, 7 Eylül 2016 tarihinde Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği bir basın toplantıda, "Halk Bankası'nın üst düzeyindeki 7 yönetici, genel müdür dahil hepsi Bank Asya'dan gelme. Ayrıca Halk Bankası'nın ihtilaflı alacaklarını takip için yetki verdiği avukatlar da cemaat soruşturmasının muhatabı olan avukatlardır. Yani bir kaynak aktarımı gibi. Samsun'daki avukatın hesabında 800 milyon lira bulunduğu iddia ediliyorsa, Türkiye'nin birçok yerinde, Halk Bankası'nın avukatlarında da böyle bir organizasyon yapısı görüyoruz" demişti.

VEKİL HAKKINDAKİ ŞİKÂYETLER ARTIYOR

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in açıklamalarının ardından, ülkenin dört bir yanında Halk Bankası adına görev yapan avukatlar, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere savcılıklara suç duyurusu dilekçesi verdi. Trabzon'a ulaşan şikâyet dilekçelerinin her geçen gün arttığı ileri sürülürken, CHP Milletvekili Pekşen'in suçladığı avukatların tazminat davası açmaya hazırlandığı öğrenildi. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde Haluk Pekşen hakkındaki soruşturmanın sonucu merak ediliyor. Bu arada Halk Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Pekşen'in Türk adaleti önünde hesap vereceği belirtilmişti. 


Günebakış / Enis Yıldırım




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler