Haluk Pekşen'den yeni anayasa çıkışı: "Bu anayasayla erken kalkan darbe yapar"

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, yeni anayasa görüşmeleri sırasında söz alarak yeni anayasa maddelerinin büyük tehlikeler içerdiğini iddia etti.

Haluk Pekşen'den yeni anayasa çıkışı: "Bu anayasayla erken kalkan darbe yapar"

Haber61 / Haber Merkezi

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, anayasa görüşmelerinde yaptığı konuşmasında iddialı ifadelerde bulundu. Haluk Pekşen, “Yeni anayasanın sağladığı imkânlar kötü niyetli kişiler için bulunmaz nimet” dedi ve ekledi: “Fethullah Gülen Allah’tan bir dilek dilese böyle bir anayasa dilerdi.”


Günlerdir tartışmalar ve kavgalara sahne olan yeni anayasa çalışmalarının birinci turu dün gece tamamlandı.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, geçtiğimiz günlerde Meclis Genel Kurulu’nda yeni anayasa taslağının Abdullah Öcalan’ın yazdığı “Kürt sorunu ve demokratik ulus çözümü” kitabındaki fikirlerinin emsal alındığını söyleyerek tartışmaların fitilini ateşlemişti.

Yeni anayasanın 17 ve 18. maddeleri görüşülmesi esnasında söz alarak Meclis Genel Kurulu’nda milletvekillerine hitap eden Haluk Pekşen,  yeni anayasa maddelerinin büyük tehlikeler içerdiğini iddia etti.

Pekşen, yeni anayasanın değiştirilen 106. ve 123. maddelerinde özerklik tehdidi bulunduğunu ve bu sebeple yetkilerin tek bir kişiye teslim edilmemesi gerektiğini vurguladı.

“ERKEN KALKAN DARBE YAPAR”

Yeni anayasanın hayata geçmesiyle birlikte yetkileri elde edecek kişiye zahmetsiz darbe ortamı hazırlayacağını ifade eden Pekşen, şu çıkışı yaptı: “FETÖ’ye deseler ki Allah’tan bir dilekte bulun ve kabul olacak, emin olun bu anayasa teklifini dilerdi. Emin olun bu öyle bir anayasa teklifi ki, erken kalkan darbe yapar.”

“FETHULLAH GÜLEN’İ VE FETÖCÜLERİ AFFEDİYORUM DERSE KİM DURDURACAK?”

Pekşen, Yeni anayasanın Cumhurbaşkanı yardımcılarına sağlayacağı vekâlet yetkisinin kötü boyutlara varabileceğini şu sözlerle anlattı: “Diyelim ki, Sayın Cumhurbaşkanı yurt dışı seyahatine gitti veya hastalanıp yatağa düştü. Cumhurbaşkanı vekilinin de Cumhurbaşkanıyla aynı yetkileri var. Cumhurbaşkanı parlamentoyu feshediyorum dediğinde parlamento biter. OHAL ilan ediyorum dedi, 17. Maddeyi işletti, buna ilişkin yetkileri eline aldı ve Fethullah Gülen’i affediyorum, bütün FETÖ’cüleri affediyorum dedi. Bunu engelleyecek bir şey var mı? Bakın arkadaşlar sizi uyarıyorum, bu anayasa teklifi geçtiği anda Sayın Cumhurbaşkanı için hayati tehlike vaat ediyor. Cumhurbaşkanı yurt dışına gittiğinde yerine vekili geldi ve dedi ki 10 bin askerin ülkeye girişine onay veriyorum. Bunu engelleyecek bir şey yok. Af kanunu çıkaracak olsa buna engel yok. Uluslararası anlaşmalara onay veriyorum derse buna engel yok. Önünüze gelen anayasayı okumamışsınız.”



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber